România, comparată la un miting din Budapesta cu „Statul Islamic al Uniunii Europene“

România, comparată la un miting din Budapesta cu „Statul Islamic al Uniunii Europene“

Aproximativ 500 de persoane au participat marţi, în Piaţa Eroilor din Budapesta, la un miting de comemorare execuţiei unor martiri secui la 10 martie 1854 FOTO AFP

Aproximativ 500 de persoane care au participat marţi, în Piaţa Eroilor din Budapesta, la un miting de comemorare execuţiei unor martiri secui la 10 martie 1854 au adoptat o petiţie prin care îi cer premierului Victor Ponta să demareze negocieri cu privire la statutul Ţinutului Secuiesc, relatează MTI.

Ştiri pe aceeaşi temă

Participanţii la miting au protestat, totodată, faţă de interdicţia impusă de primarul din Târgu Mureş de a organiza un eveniment similar în oraşul românesc. Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societăţii pentru Ţinutul Secuiesc, a declarat la domonstraţie că secuilor din România li s-a interzis dreptul la liberă exprimare.
 
El a denunţat o încercare din partea autorităţilor române de a distruge moştenirea arhitectonică a secuilor. 
 
Liderul maghiar a declarat că România este Statul Islamic al Uniunii Europene. "România este Statul Islamic al Uniunii Europene în secolul XXI", a apreciat Arpad Gyorgy-Mozes.
 
El a apreciat că autorităţile române „decapitează“ săptămânal drepturile la liberă întrunire, de exprimare şi la "identitate naţională" a maghiarilor din România.
 
Pe aceeaşi temă:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: