Româncă ucisă de rechini în Egipt. Este a doua victimă, după ce o austriacă a murit din cauza unui atac similar. MAE a confirmat decesul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O româncă de 40 de ani a fost ucisă de rechini în Egipt | Imagine cu caracter ilustrativ | Foto Shutterstock
O româncă de 40 de ani a fost ucisă de rechini în Egipt | Imagine cu caracter ilustrativ | Foto Shutterstock

O româncă în vârstă de 40 de ani, turistă, a fost ucisă de rechini, în Egipt, la sud de oraşul Hurghada, transmite Reuters.

UPDATE 20.14 Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a confirmat decesul turistei din România şi a precizat că familia victimei a fost informată.  Ambasada României de la Cairo a precizat că informaţia privind decesul româncei i-a fost frunizată de agenţia de turism prin care femeia mersese în concediu în Egipt.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, duminică, de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, Egipt, informează.news.ro.

În acest context, reprezentanţii ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile competente egiptene în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii decesului.

"Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile competente egiptene, în urma investigaţiilor realizate, a reieşit că decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanţii Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru identificarea, de urgenţă, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi oferite informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România", a transmis ministerul.

MAE a mai precizat că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident.

"Ambasada României la Cairo continuă dialogul cu autorităţile egiptene, cu companiile de turism implicate şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale. De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile care implica atacuri de rechin, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Egipt sau urmează să călătorească în această ţară în scop turistic să urmeze sfaturile şi recomandările autorităţilor locale în ceea ce priveşte zonele sigure de recreere şi înot în mare", a mai arătat sursa citată.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: +202 2735 53 26, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice: +202 2735 95 46.

Ştirea iniţială

Cadavrul unei turiste din România, în vârstă de 40 de ani, a fost descoperit sâmbătă, la câteva ore după un atac în care a murit o austriacă de 68 de ani, potrivit unor surse citate de Reuters.  Ambele atacuri au avut loc la 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei Sahl Hasheesh.

Potrivit DailyMail, românca ar fi fost cazată la hotelul de cinci stele Premiere Le Reve.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Ministerul român de Externe nu a oferit informaţii pe acest subiect.

Nu există confirmări oficiale, dar Daily Mail scrie că rechinul care a comis cele două atacuri este fie din specia oceanică cu înotătoare albe, fie un rechin mako.

Ministerul egiptean al Mediului a anunţat că a fost format un comitet pentru a examina circumstanţele atacurilor şi orice motive ştiinţifice din spatele acestora.

De asemenea, a menţionat că guvernatorul regiunii Mării Roşii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităţilor în zona din jurul atacurilor.

Atacul a avut loc în staţiunea Sahl Hasheesh din Egipt, pe plaja hotelului Tropitel, chiar în zona pontonului, unde turiştii fac scufundări la mică adâncime, numite snorkelling. 

Prima victimă, o austriacă de 68 de ani, care locuia în Egipt de cinci ani şi era o scufundătoare experimentată, a reuşit să ajungă la mal după atac, deşi avea răni foarte grave. Potrivit unor surse, nu ar mai fi avut o mână şi un picior. Femeia a fost transferată la un spital privat local, a declarat pentru Reuters o sursă de la Direcţia pentru Afaceri de Sănătate la Marea Roşie. Sursa a adăugat că au existat încercări de resuscitare, dar austriaca a murit din cauza rănilor suferite.

Imagini cu puternic caracter emoţional au fost publicate sâmbătă pe internet în care se vede cum austriaca înoată pentru a reveni la mal.

Atacurile rechinilor în Marea Roşie sunt considerate destul de rare. În ultimii 12 ani au mai avut loc trei astfel de tragedii, cărora le-au căzut victime turişti din Cehia şi Germania.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite