Realitatea TV, evacuată din sediu. Pastia: A fost un exces administrativ din partea proprietarului clădirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Realitatea TV au fost înştiinţaţi, marţi dimineaţă,că nu mai au voie să intre în clădire, decât pentru a-şi lua lucrurile personale, informează paginademedia.ro. Reprezentanţii televiziunii spun însă că este vorba doar despre un exces administrativ al proprietarului clădirii şi că lucrurile au fost rezolvate.

Jurnaliştii au primit, la intrarea în sediu, o hârtie în care li se aduce la cunoştinţă că nu mai au acces în clădire. 

Mai exact, prin intermediul acelei foi, angajaţii erau anunţaţi că nu pot intra în clădire pentru a-şi exercita funcţia pe care o are fiecare jurnalist, ci doar să îşi ia bunurile personale.

Potrivit paginademedia.ro, acesta este mesajul primit de jurnalişti:

"Către angajaţii Realitatea Media SA

Vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Încetarea din data de 30.03.2019 a contractului de locaţiune din data de 02.03.2016, în temeiul căruia Realitatea Media SA, în insolvenţă, ocupă spaţiile din Clădirea Platinum situată la adresa Bucureşti, Sector 1, Şos. Bucureşti-Ploieşti, nr. 172-176

Accesul în spaţiile menţionate este permis numai în scopul preluării bunurilor personale şi/sau bunurilor companiei, în vederea evacuării birourilor."

realitatea nota evacuare

„Se merge la intimidare”

Surse avizate au declarat ulterior pentru „Adevărul” că acest gen de presiuni au fost făcute încă de luni, când angajaţilor li s-a cerut să folosească o singură intrare în clădire pentru a fi monitorizaţi.

„Sunt presiuni, dar nu din partea executorilor, ci mai degrabă din partea patronilor clădirii. Se pare că firma de pază a trimis aceste înştiinţări către angajaţi. Nu înţelegem de ce. Oamenii îşi desfăşoară activitatea în continuare. Nu există nicio sesizare oficială din partea cuiva, prin care să se ceară evacuarea. Se merge la intimidare”, au declarat sursele citate.

Edward Pastia: Este un exces administrativ

Contactat telefonic, Edward Pastia, directorul executiv al postului Realitatea TV, a declarat pentru „Adevărul” că este un exces administrativ al proprietarului clădirii (societatea Acarta Construct SRL - n. red.). „Este doar un exces administrativ al proprietarului clădirii. Am clarificat situaţia. Vom lămuri pe de-antregul în zilele următoare. Din punctul nostru de vedere, suntem cu chiria la zi, iar contractul este valabil până la finalul anului”, a declarat Pastia.

Falimentul s-a pronunţat la 1 aprilie

Curtea de Apel Bucureşti a respins la 1 aprilie 2019 planul de reorganizare propus de Realitatea Media S.A, care urmează să intre în faliment.

"Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. REALITATEA MEDIA S.A. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Irevocabilă", se arată în decizia de luni a instanţei.

Cozmin Guşă, acţionar Realiatea Media SA, a declarat atunci că "Dragnea şi cei din statul paralel şi-au văzut visul cu ochii".

"În această seară, în urmă cu o oră, au obţinut o decizie de intrare în faliment a Realitate Media. În acest moment, aparatul din jurul lui Dragnea a reuşit să obţină acest lucru în instanţă. Noi tot speram că instanţa să nu ne dea această decizie. Dragnea şi cei din statul paralel, respectiv Coldea, despre care tot vorbesc de atâtea luni şi-au văzut visul cu ochii. Au reuşit, înaintea campaniei electorale, în această seară, în urmă cu o oră, să obţină o decizie la cererea ANAF, definitivă, de intrare în faliment a Realitatea Media", a anunţat Guşă la Realitatea TV.

El a susţinut că Realitatea Media a obţinut un plan de reorganizare, în care trebuia să plătească datoriile debitorilor, după ce ANAF  refuzase celălalt plan prin care firma se  angaja să plătească total datoriile la stat.

Realitatea Media se afla în insolvenţă de septembrie 2011.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite