Raport DIICOT: Numărul celor care au devenit islamişti radicali în România este în creştere

Raport DIICOT: Numărul celor care au devenit islamişti radicali în România este în creştere

Numărul persoanelor care aderă la islamism a crescut î ân ultimii 3 ani.

Numărul celor care au aderat la islamul radical în România este în creştere, se arată într-un raport al DIICOT. Situaţia este valabilă atât pentru cetăţenii români dar şi pentru cei străini aflaţi temporar în ţara noastră.

Conform raportului, cei mai periculoşi sunt minorii, care sunt mai predispuşi să adere la grupări extremise. Este vorba mai ales de minorii „cu un trecut infracţional ori care prezintă vulnerabilităţi psiho-sociale, în condiţiile predispoziţiei spre gesturi extreme şi imprevizibilităţi comportamentale”, se arată în raportul DIICOT.
 
Aşadar „consolidarea mecanismelor inter-instituţionale şi la nivelul societăţii civile pentru identificare timpurie şi gestionarea integrată a cazurilor de radicalizare constituie o prioritate” mai precizează raportul.
 
Nivelul de ameninţare se menţine, totuşi, redus în România.
 
Persoanele radicalizate se află în stadii incipiente sau intermediare ale procesului, iar pe teritoriul naţional nu sunt constituite reţele sau celule, susţin procurorii.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările