Presa elenă, despre Dragoş Săvulescu: Trăieşte „la dolce vita” după ce a fost plasat sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Facebook / Dragos Savulescu
Imagine: Facebook / Dragos Savulescu

Fugarul Dragoş Săvulescu şi-a reînnoit contractul de închiriere pentru vila de 87.500 de euro pe lună din insula Mykonos, după ce a fost pus sub control judiciar în Grecia, scrie presa elenă. Fostul finanţator al Dinamo a fost prins în Grecia, arestat în vederea extrădării, apoi eliberat până la finalizarea procedurilor judiciare.

„El (Dragoş Săvulescu - n.r.) a reînnoit contractual de închiriere a vilei în care locuieşte, în Agios Lazaros, până la data de 30 septembrie, cu dreptul de-l reînnoi până la finalizarea procedurilor judiciare. În tot acest timp, frumoasa lui soţie se află într-o stare psihică proastă”, scrie site-ul Protothema.gr.

Publicaţia elenă titrează: „Trăiesc 'la dolce vita' cu bani furaţi”. În articol este şi un montaj video cu privire la vila în care stă Săvulescu:

Aflată la 3 kilometri de centrul oraşului Mykonos, proprietatea închiriată de Săvulescu are 8 băi şi 8 dormitoare şi poate găzdui până la 15 adulţi, scrie HotNews.ro

Decorată la standarde înalte, vila are o vedere panoramică superbă spre Marea Egee. Camerele au intrări separate şi sunt dotate cu jacuzzi. În suita de lux, fostul acţionar de la Dinamo şi iubita sa de origine albaneză au inclusiv două piscine.

Săvulescu a angajat unul dintre cei mai bun avocaţi

Dragoş Săvulescu a apelat la unul dintre cei mai buni avocaţi din Atena, potrivit Stirileprotv.ro. Acesta a început să strângă documente şi vrea să convingă instanţa elenă că omul de afaceri pe numele căruia există un mandat de executare a pedepsei de 5 ani şi jumătate, dar şi un mandat european de arestare, nu se mai află sub jurisdicţie românească şi nu ar trebui extrădat în România.

Săvulescu a fost prins după ce iubita sa a postat, pe reţelele de socializare, imagini în care afaceristul apărea în Grecia, pe insula Mykonos.

Dragoş Săvulescu avea un mandat de arestare pentru o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar a fost condamnat şi Radu Mazăre, în prezent încarcerat.

Autorităţile din Italia au rejudecat cazul lui Săvulescu şi au decis să şteargă o parte din pedeapsă şi restul rezultat să fie cu suspendare şi să poată fi ispăşit în Italia.

În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, însă, Dragoş Săvulescu a fost reţinut, în noaptea de duminică spre luni, de autorităţile elene, în Grecia (Mykonos), deşi el nu ar fi trebuit să plece din Italia.

Condamnat în Dosarul retrocedărilor din Constanţa

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, fost acţionar la FC Dinamo, a fost dat în urmărire internaţională în februarie 2019, după ce nu a fost găsit de poliţişti pentru ca aceştia să pună în aplicare sentinţa de cinci ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au condamnat, în 2019, pe inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, deciziile fiind definitive. 

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, fostul acţionar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat şi el la cinci ani de închisoare, iar omul de afaceri Dragoş Săvulescu, şi el fost acţionar la Dinamo, la cinci ani şi şase luni de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite