Poliţiştii care au protestat cu fumigene la Ministerul de Interne, amendaţi de Jandarmerie - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii scandează lozinci şi reclamă inechităţile salariale între diferite categorii de bugetari Foto: Facebook Europol
Poliţiştii scandează lozinci şi reclamă inechităţile salariale între diferite categorii de bugetari Foto: Facebook Europol

În jur de 400 de sindicaţişti din poliţie au protestat, joi, de Ziua Poliţiei, în faţa Ministerului de Interne, cerând demisia ministrului, nemulţumiţi de o serie de măsuri, printre care şi faptul că le-au fost îngheţate salariile de căre guvern, la nivelul celor din decembrie 2019. Poliţiştii s-au ales cu dosare penale şi amenzi de la Jandarmerie.

UPDATE: Jandarmeria Bucureşti a transmis, joi, precizări, cu privire la protestele organizate în Piaţa Victoriei şi la Ministerul de Interne de către sindicalişti din cdrul MAI:

”Pentru adunarea publică din Piaţa Victoriei, ca urmare a încălcării cadrului legal în vigoare, prin nerespectarea numărului maxim de 100 de participanţi şi prin organizarea marşului de la Piaţa Victoriei către Ministerul Afacerilor Interne şi retur, organizatorilor le-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6000 de lei. În contextul adunării publice din faţa Ministerului Afacerilor Interne, au fost întocmite actele necesare continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «efectuare fără drept a operaţiunilor cu articole pirotehnice»”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Jandarmeria Bucureşti anunţă că s-a deschis dosar penal pentru infracţiunea de ”efectuare fără drept a operaţiunilor cu articole pirotehnice”, după protestul cu fumigene cre a avut loc în faţa Ministerului de Interne. Sindicaliştii MAI care au protestat în Piaţa Victoriei şi au pornit în marş către Ministerul de Interne au fost amendaţi cu 6.000 de lei.

În jur de 400 de poliţişti au protestat în faţa MAI, deşi potrivit legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice puteau participa doar maximum 100 de persoane şi cu respectarea mai multor măsuri de siguranţă sanitară.

Pe de altă parte, protestatarii au aruncat cu fumigene colorate, deşi utilizarea lor nu este permisă în spaţiile publice, conform legii.

Poliţiştii au scandat lozinci precum „Unitate”, şi reclamă inechităţile salariale între diferite categorii de bugetari.

”Nu este vorba doar despre majărări salariale, ne interesează respectarea legii, respectarea unor principii. Atâta vreme cât magistraţii iau salarii la nivel de 2022, demnitarii, domnul ministru Bode ia salarii la nivel de 2022...”, au transmis sindicaliştii.

Totodată, reprezentanţii Federaţiei şi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI au transmis că protestează de Ziua Poliţiei Române, în Piaţa Victoriei, deoarece „Guvernul şi Parlamentul au legiferat, afectând drepturile economice şi profesionale ale familiei noastre ocupaţionale, ale pensionarilor şi ale celorlalţi angajaţi din România, dar şi pe fondul încălcării grosolane a drepturilor omului în România”, conform Agerpres.

De asemenea, revendicările mai privesc modernizarea logisticii şi dotarea cu echipamente/mijloace tehnice de intervenţie, care să asigure eficienţa misiunilor derulate în slujba cetăţenilor şi a statului, dar şi protecţia poliţiştilor; diminuarea deficitului major de personal din toate structurile, în special din cele operative (care ajunge, în medie, la 25-30%, însă în unele posturi/secţii rurale depăşeşte chiar 50%), „pentru a nu mai fi puşi în situaţia ca 2,3 poliţişti să muncească pentru 4, ceea ce implică eficienţă scăzută în misiuni şi suprasolicitarea personalului”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite