Petrecerile ilegale, noua modă a pandemiei. Aproximativ 170 de oameni participau la chef într-un restaurant din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrecerile ilegale, noua modă a pandemiei. FOTO Arhivă EPA
Petrecerile ilegale, noua modă a pandemiei. FOTO Arhivă EPA

Poliţia a oprit, sâmbătă seară, o nuntă la care participau aproximativ 170 de persoane, în municipiul Suceava, şi a dat amenzi de 14.000 de lei.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că nunta era organizată în restaurantul hotelului deţinut de omul de afaceri Ştefan Mandachi, cel care în martie 2019 a construit simbolic primul metru de autostradă din Moldova. Nunta era organizată în sala de evenimente a Mandachi Hotel&Spa.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că la eveniment participau aproximativ 170 de persoane, iar în jur de 15 au reuşit să plece până la sosirea forţelor de ordine.

El a spus că 150 de participanţi la nuntă au fost sancţionaţi cu avertisment, iar mirii şi administratorii restaurantului au fost amendaţi cu câte 30.000 de lei. În total, au fost date amenzi în valoare de 14.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55 privind starea de alertă, care interzice organizarea de evenimente private.

„Participanţii au fost legitimaşi la ieşire, au plecat fără nicio problemă”, a precizat sursa citată.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că nunta era organizată în restaurantul hotelului omului de afaceri Ştefan Mandachi, cel care în martie 2019 a construit simbolic primul metru de autostradă din Moldova. 

Ştefan Mandachi a reacţionat şi a postat pe Facebook varianta sa legată de vizita organelor de ordine într-unul dintre restaurantele sale.

„Deoarece am citit pe net o ştire care mă vizează (deşi sunt complet nevinovat) ţin să clarific pe scurt:

1. Deţin 70 restaurante. Nici să fiu SUPERMAN nu mă pot teleporta în toate în aceeaşi zi. Este logic că la un asemenea nivel să deleg managementul. De pildă, astăzi eram în drum spre Olanda.

2. Încă de acum 12 luni, am dat o DISPOZIŢIE SPECIALĂ, NENEGOCIABILĂ, ABSOLUTĂ: nu încălcaţi nicio prevedere legală anti-covid19 şi aşteptaţi AVIZUL ŞI SEMNĂTURA AVOCATULUI! Din pricina acestei reguli stricte, echipele mele au refuzat SUTE DE EVENIMENTE. SUTE, fără să stau la negociere cu vreun client. Răspunsul este clasic: în toate saloanelele companiei nu se organizează evenimente! PUNCT.

3. Întrucât toate afacerile mele au fost afectate masiv din pricina Covid19, de la începutul pandemiei şi până la prezenta postare am făcut toate demersurile care m-am transformat într-un susţinător înrăit al tuturor formelor de luptă împotriva Covid19. Pe hotelurile şi restaurantele mele scrie clar: NU INTRI FĂRĂ MASCĂ şi fără respectarea draconică a tuturor măsurilor de protecţie! Ba chiar oferim şi premii salariaţilor care respectă măsurile anti-covid.

4. Ce măsuri iau dacă se încalcă regula? Foarte simplu, CA ŞI ÎN CAZUL DE FAŢĂ: dacă se demonstrează că au încălcat legea, VA FI DEMISĂ ÎNTREAGA ECHIPĂ FĂRĂ NICIO EXCEPŢIE. Aşa că răspunsul meu este limpede şi nu voi accepta nicio scuză, pretext sau explicaţie injustă: vor fi demişi toţi cei responsabili: vâzări, management, operaţional, juridic.

5. Hotelul are 3 restaurante, care trebuiesc ţinute deschise conform legii pentru a putea servi clienţii. Aşa cum au constatat şi organele de control, restaurantul era ocupat la 26%, cu respecterarea distanţelor legale. Când voi ajunge la Suceava, pot pune la dispoziţia tuturor imaginile, întrucât sunt în spaţiu public. Din imagini veţi putea observa singuri, cu uşurinţă că: nu exista nici formaţie, nici muzică, nici DJ, niciun sunet, niciun dans, nici mire, nici mireasă şi se pot vedea respectarea cu sfinţenie a tuturor măsurilor de distanţare.

6. Totuşi, mi se pare incorect să arunci o ştire neverificată care poate să facă rău în mod gratuit”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite