Petrecere cu zeci de oameni, fără măşti şi fără distanţare, într-un local din Parcul Herăstrău, deşi Capitala e pe primul loc în topul infectărilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de tineri au petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un local din parcul Herăstrău din Capitală, fără distanţare socială, măşti sau alte norme de prevenţie. În timp ce autorităţile sanitare au anunţat ieri alte 1.156 de noi cazuri COVID-19 şi o rată de infectare de 6,89 la mia de locuitori.

Tinerii au petrecut fără măşti şi înghesuiţi, într-un local din parcul Herăstrău, fără nici cea mai mică teamă de infectarea cu noul coronavirus, potrivit Digi.24

Bucureştiul se menţine încă pe prima poziţie privind numărul de noi infectări cu COVI-19, în comparaţie cu alte judeţe din ţară.

„Mizăm pe responsabilitate”

Vineri, când în Bucureşti au fost anunţate 1867 de noi infectări cu noul coronavirus şi a fost înregistrată cea mai mare rată de infectare din Capitală, autorităţile au declarat că nu vor lua alte măruri speciale, precum carantinarea. 

Directorul DSP Bucureşti declarase că nu vor impune caratinarea Capitalei şi că nu a fost luată în discuţie această soluţie.

„Mizăm pe responsabilitate. Indiferent câte măsuri am lua, dacă nu se respectă cel puţin cele pe care le avem nu vom reuşi împreună să scădem numărul de îmbolnăviri pe zi”, a afirmat directorul DSP Bucureşti Oana Nicolescu.

Iar primarul geneneral al Capitalei, Nicuşor Dan, şi prefectul Traian Berbeceanu au declarat şi ei, în aceiaşi zi, că nu se gândesc la carantinare.

Primarul general al Capitalei spunea că nu a luat în calcul măsura carantinării Bucureştiului, nici la nivel zonal, nici la nivel general, iar prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, susţinea de asemenea că nu este nevoie de o astfel de măsură.

Prefectul anuţase totuşi că vor fi intensificate controalele şi a transmis că echipele trimise în control trebuie să fie „mai intransigente”.

„Vremea avertizărilor a cam trecut, trebuie să respectăm legea dacă vrem să avem rezultate”, a transmis Berbeceanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite