Peste 50 de români, bătuţi şi umiliţi într-o fermă din Olanda. În ce condiţii mizere trăiau

Peste 50 de români, bătuţi şi umiliţi într-o fermă din Olanda. În ce condiţii mizere trăiau

Foto: Inquam Photos

Peste 50 de români, plecaţi la muncă în Olanda, au fost găsiţi de autorităţi trăind în condiţii îngrozitoare şi periculoase în oraşul Linne, parte a municipalităţii Maasgouw.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceştia au fost găsiţi în timpul unui control efectuat de către poliţia pentru cetăţeni străini, Inspectoratul pentru Afaceri Sociale şi Ocuparea Forţei de Muncă şi municipalitatea Maasgouw.
 
„Rareori am trăit o situaţie atât de degradantă”, a spus Stef Strous, primarul din Maasgouw pentru a descrie situaţia românilor, potrivit publicaţiei 1limburg, care a mai menţionat că românii primeau deseori şi pedepse fizice.

Dincolo de faptul că erau prea mulţi oameni care trăiau într-un spaţiu mic, viaţa le era pusă în pericol în orice moment, pentru că nu existau detectoare de incendiu, stingătoare sau căi de evacuare, iar ferestrele erau baricadate. În plus, erau sticle de gaz şi arzătoare erau peste tot.
 
Românii trăiau în condiţii mizerabile şi foloseau bucătării insalubre. Potrivit edilului, unii muncitorii au lăsat o impresie de vulnerabilitate şi păreau să se teamă de şeful de echipă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările