Peste 1.800 de posturi în Poliţia Română, scoase la concurs, din sursă externă. Ce teste trebuie susţinute pentru angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Română organizează concurs pentru poliţişti
Poliţia Română organizează concurs pentru poliţişti

Poliţia Română scoate la concurs 1.828 de posturi de agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi de personal contractual, prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, la unităţile de poliţie care au scos posturile la concurs.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Română, sunt scoase la concurs, prin încadrare directă, 645 de posturi de ofiţeri de poliţie, 647 de posturi de agenţi de poliţie şi 536 de posturi de personal contractual. 

Pentru posturile de ofiţer şi agent de poliţie, înscrierile se fac on-line, la unităţile de poliţie care au scos posturile la concurs, în perioada 23 septembrie – 5 octombrie, inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente.  

Posturile scoase la concurs sunt în specialităţile acţiuni speciale, cazier judiciar, statistică şi evidenţe operative, analiza informaţiilor şi implementare date, comunicaţii şi informatică, logistică, operaţiuni speciale, ordine publică, pregătire profesională, reţinere şi arestare preventivă, rutieră, secretariat, documente clasificate şi arhivă, cercetarea şi prevenirea criminalităţii, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, financiar, implementarea proiectelor, psihosociologie şi siguranţă şcolară, relaţii internaţionale, informare şi relaţii publice, structura de securitate, poliţie canină şi cabinet sanitar veterinar, criminalistică, combaterea criminalităţii organizate, resurse umane şi administrativ. 

Informaţii complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condiţiile de participare, documentele necesare şi modalităţile de desfăşurare a concursurilor se regăsesc, începând de astăzi, pe site-ul oficial al Poliţiei Române, secţiunea Carieră – Posturi scoase la concurs: https://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs , precum şi pe site-urile unităţilor teritoriale de poliţie: https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale. 

În perioada 21 - 29 octombrie, se va desfăşura proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice, respectiv proba practică, în funcţie de posturile pe care candidează, dacă este prevăzută o astfel de probă 

La data de 6 noiembrie, va fi desfăşurată proba scrisă, de tip test grilă. 

Posturile de personal contractul vor fi scoase la concurs, în perioada următoare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 286 din 23 martie 2011, pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite