Percheziţii şi reţineri în Botoşani, într-un dosar de fraudă informatică. Metoda inedită prin care ar fi creat un prejudiciu total de peste 300.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Poliţia Română
Foto: Poliţia Română

Poliţiştii din Botoşani au efectuat joi, 3 decembrie, cinci perceziţii domiciliare, două  în judeţul Bacău şi trei în judeţul Botoşani, la persoane bănuite că ar fi creat mai multe conturi cu utilizatori şi ar fi transmis peste 500 de cereri de livrare pentru diverse bunuri, folosind, în mod fraudulos, mai multe vouchere. Doi bărbaţi au fost reţinuţi.

Din cercetări au rezultat indicii că doi bărbaţi, cu vârste de 24 şi 58 de ani, împreună cu o femeie, de 23 de ani, din judeţul Bacău, în perioada  20 septembrie – 2 noiembrie,  ar fi creat mai multe conturi cu utilizatori diferiţi în cadrul aplicaţiei informatice realizate de o societate care comercializa obiecte de mobilier şi decoraţiuni interioare, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Iar prin intermediul acestora, ar fi realizat şi transmis peste 500 de cereri de livrare pentru diverse bunuri, iar, pentru plată, ar fi folosit, în mod fraudulos, mai multe vouchere şi ar fi introdus date nereale referitoare la beneficiarii/destinatarii produselor livrate, cauzând un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor obiecte de mobilier, electrocasnice, obiecte de grădinărit, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, 5 drone, valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de aproximativ 200.000 lei.

De asemenea, au fost descoperiţi 80.000 de lei, numerar. 

Cei 2 bărbaţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Botoşani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de fraudă informatică şi fals informatic.

În anchetă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Botoşani au colaborat cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite