Percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 835.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
descinderi perchezitii politisti mascati masina de politie. foto adevarul

Patru percheziţii au loc joi dimineaţă, în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor cu un prejudiciu de 835.000 de lei.

”La data de 22 aprilie a.c., într-un dosar penal aflat in supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Poliţia Sectorului 5 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucuresti şi a judeţului Ilfov. În cauza sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, anunţă Poliţia Capitalei.

 Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 835.000 de lei şi reprezintă impozitul pe profit şi TVA, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 2.500.000 de lei.

Din cercetări s-a conturat presupunerea rezonabilă că în perioada 2013-2015, administratorul unei firme din Capitală a înregistrat fictiv achiziţii de piese auto în valoare de aproximativ 2.500.000 de lei, documentele justificative fiind emise de alte firme cu comportament de tip ,,fantoma,, .

De asemenea, persoanele bănuite au supus procesului de spălare a banilor suma de aproximativ 2.500.000 de lei care a fost retrasă în numerar de la ATM sau de la ghişeul băncii.

La sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 vor fi duse mai multe persoane pentru audieri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite