Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat la 12 ani şi jumătate de închisoare. Decizia instanţei nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Iordache FOTO Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Nelu Iordache FOTO Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 6 luni de închisoare, într-un dosar de evaziune fiscală prin înregistrarea unor achiziţii fictive de materiale de construcţii. Deczia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Tribunalul Bucureşti a decis joi, condamnarea lui Nelu Iordache, la 12 ani şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, delapidare în formă continuată. 

Societatea Bata Sky Imobiliare SA a primit o amendă penală de 30.000 de lei, iar Imad Ali, la data faptei administrator al unor societăţi comerciale, a primit o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. 

De asemenea, instanţa a mai hotărât obligarea în solidar a lui Nelu Iordache, Bata Sky Imobiliare SA şi Imad Ali a sunei de 8.988.122,01 lei reprezentând TVA dedusă în mod nelegal la care se adaugă obligaţiile accesorii de plată aferente debitului principal. 

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare. 

DNA l-a trimis în judecată pe Nelu Iodache pentru un prejudiciu de peste două milioane de euro, fiind acuzat că în calitate de asociat şi administrator al unei firme (SC Bata Sky Imobiliare SA) a înregistrat în contabilitatea societăţii achiziţii fictive de materiale publicitare promoţionale. 

Procurorii au stabilit că, în perioada februarie - aprilie 2011, Nelu Iordache a înregistrat în contabilitatea SC Bata Sky Imobiliare SA achiziţii fictive de materiale publicitare promoţionale în valoare totală de 46.356.636,79 de lei, din care TVA în cuantum de 8.972.252 lei. Prin aceste demersuri el a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 8.972.252 lei (echivalentul a 2.133.254 de euro), reprezentând TVA dedusă în mod nelegal. Produsele ar fi fost achiziţionate de la două societăţi administrate de Ali Imad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite