Carmen Vioreanu, conferenţiar al Universităţii din Bucureşti, concediată pentru că i-a umilit pe studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Carmen Vioreanu, conferenţiar de la Universitatea din Bucureşti, a fost concediată pentru că a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educaţiei Naţionale, ale Codului Muncii, ale Contractului individual de muncă şi ale Regulamentului intern al instituţiei de învăţământ superior, potrivit Mediafax.

Comisia de Disciplină a universităţii i-a audiat pe studenţi, dar şi pe conferenţiarul universitar acuzat că a avut un comportament inadecvat. Comisia a stabilit că „doamna conferenţiar universitar a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, ale Codului Muncii, precum şi ale Contractului individual de muncă, ale Regulamentului intern al Universităţii din Bucureşti şi ale Cartei Universităţii din Bucureşti”. potrivit Mediafax.

Ca urmare, Carmen Vioreanu, care preda suedeză studenţilor, a fost concediată. 

„Prin urmare, la propunerea Comisiei de analiză disciplinară şi cu aprobarea Consiliului de Administraţie, rectorul Universităţii din Bucureşti, prof. univ. Marian Preda, a decis concedierea disciplinară a doamnei Carmen Gabriela Vioreanu, încadrată în funcţia de conferenţiar universitar la Departamentul de Limbi şi Literaturi Germanice din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine. Decizia intră în vigoare începând cu data de 22.03.2021”, au anunţat reprezentanţii Universităţii Bucureşti. 

Mai mulţi studenţi au făcut plângeri împotriva conferenţiarului care predă cursuri de suedeză. Studenţii au susţinut că angajatul universităţii le vorbeşte urât şi că le-a rupt mai multe învoiri medicale.

Citeşte şi:

Profesoară la Universitatea Bucureşti, acuzată de studenţi că-i terorizează. „N-avem ce face. Aşa îşi desfăşoară doamna cursurile, prin intimidare“

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite