Nereguli la referendum. O persoană a încercat să fugă cu 80 buletine de vot, iar alta a votat pentru 17 consăteni

Nereguli la referendum. O persoană a încercat să fugă cu 80 buletine de vot, iar alta a votat pentru 17 consăteni

Poliţia verifică fiecare sesizare legată de referendum

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a prezentat la ora 18.00 situaţia incidentelor înregistrate la referendumul pentru schimbarea Constituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, un membru al unui birou electoral din Bucureşti a sesizat că o persoană ar fi luat de pe masă peste 80 buletine de vot şi ar fi încercat să fugă cu ele. A fost prinsă şi i s-a întocmit dosar penal pentru furt.
 
Într-o localitate din Dolj, poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat că o angajată a primăriei ar fi strâns mai multe cărţi de identitate ale localnicilor şi ar fi votat în locul lor. Poliţiştii au găsit în maşina acesteia 17 cărţi de identitate. S-a întocmit dosar penal pentru fraudă la vot.
 
În Botoşani, un bărbat a sunat la 112 reclamând că a fost împiedicat să voteze la o secţie electorală. În cele din urmă a votat la altă secţie.
 
În Giurgiu, primarul unei localităţi i-ar fi îndemnat pe participanţii la o cununie civilă să meargă la vot.
 
Tot în Giurgiu, o persoană bolnavă psihic ar fi fost ajutată să voteze, iar la plecare ar fi primit o sumă de bani. Se fac verificări.
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările