Moarte suspectă în Capitală: un judecător iranian, acuzat de corupţie de Teheran, după ce a servit regimul torturând jurnalişti, găsit decedat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gholem Reza Mansouri Foto: captură YouTub
Gholem Reza Mansouri Foto: captură YouTub

Poliţiştii de la Omoruri din Poliţia Capitalei au fost sesizaţi prin apel pe 112, de către recepţia unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o cameră, a căzut de la un etaj superior, decedând. Este vorba de un iranian dat în urmărire de autorităţile ţării de origine. Personaj controversat, bărbatul este acuzat şi de torturarea unor jurnalişti. Conform primelor date, iranianul s-ar fi sinucis.

UPDATE 20:55 Reacţia Poliţiei Capitalei:

Astăzi, 19.06.2020, la ora 14:30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată prin apel pe 112, de către recepţia unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o cameră a unităţii , a căzut de la un etaj superior. 

Având în vedere că în urma precipitării, bărbatul a decedat, cercetările au fost preluate de  Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. 

Cadavrul a fost ridicat şi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei.

Au fost efectuate cercetarea la faţa locului şi investigaţii, la acest moment datele conducând spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar.

S-a stabilit că persoana în cauză, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, cetăţean străin se afla sub măsura controlului judiciar, la Secţia 1 Poliţie, pentru infracţiuni ce ar fi fost săvârşite pe teritoriul altei ţări.


Conform unor surse ar vorba de cetăţeanul iranian Gholem Reza Mansouri, cleric şi magistrat al regimului de la Teheran, care este acuzat în ţara sa de luare de mită, 500.000 de euro, iar de militanţii pentru drepturile omului de torturarea şi încarcerarea ziariştilor independenţi. Instanţele din România urmau să decidă dacă îl extrădează sau nu pe iranian.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat până pe 10 iulie o decizie în privinţa extrădării lui Gholem Reza Mansouri, care a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol de regimul de la Teheran, sub acuzaţia de corupţie şi fraudare a 500.000 de euro.

Mansouri fugise din Iran în Germania, unde militanţi pentru drepturile omului şi organizaţia Reporteri Fără Frontiere au depus la procurorii germani plângeri împotriva sa sub acuzaţia de violare gravă a drepturilor omului. Ca judecător în funcţie în Iran, Mansouri a trimis după gratii jurnalişti independenţi, critici la adresa puterii, pe baza unor dovezi contrafăcute. Jurnaliştii încarceraţi au fost supuşi torturii.

În România a fost arestat de poliţie şi dus în faţa judecătorilor pe 12 iunie. Potrivit surselor Europei Libere, Mansouri a fost reţinut în baza mandatului de urmărire prin Interpol, care s-a activat odată ce a pătruns pe teritoriul ţării, arată europalibera.org.
 

Lăsat liber de judecători

Curtea de Apel Bucureşti l-a eliberat din arestul Poliţiei şi l-a pus pe Gholam Reza Mansouri sub control judiciar - nu are voie să părăsească România, trebuie să se prezinte, vreme de 30 de zile, în faţa autorităţilor judiciare de fiecare dată când este solicitat şi este supravegheat de o divizie specială din cadrul Poliţiei care se ocupă de persoanele supuse regimului extrădării.

Următoarea înfăţişare a lui Gholam Reza Mansouri în faţa magistraţilor români va fi pe 10 iulie. Până atunci, autorităţile române au cerut Iranului să prezinte oficial cererea de extrădare, precum şi documentele în baza cărora fostul judecător este acuzat de Teheran de corupţie.

Potrivit irantrue.com, un site al opoziţiei iraniene, Gholem Reza Mansouri ar fi postat la 8 iunie o înregistrare video făcută într-un spaţiu închis, fără niciun semn distinctiv, în care spune că este în străinătate pentru tratament şi că a doua zi se va duce la Ambasada Iranului pentru a afla cum se poate întoarce acasă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite