Ministrul de Interne: Toleranţă zero de la orice abatere de la lege! Nu avem nimic de negociat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bode şi-a spus părerea despre potestele din ultimele zile
Lucian Bode şi-a spus părerea despre potestele din ultimele zile

Lucian Bode, ministrul de Interne transmite că autorităţile vor avea „toleranţă zero” faţă de persoanele care se vor abate de la lege şi că protestele din ultimele zile sunt doar „o tentativă disperată a unui grup minoritar care instigă la nerespectarea legii”.

„În România dreptul la libera exprimare este garantat prin Constituţie. A fost plătit cu sânge la Revoluţia din ‘89. Protestele din aceste zile sunt expresia acestui drept, fără îndoială, dar acesta a fost greşit înţeles de către cei care au ales să se exprime violent. Din nefericire, acest lucru poate să atragă în derizoriu toate eforturile de până acum ale autorităţilor şi implicit ale majorităţii românilor responsabili” a scris ministrul pe Facebook.

În ultimele zile, mii de oameni s-au revoltat faţă de restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

„Ceea ce am văzut în aceste zile în stradă nu este România responsabilă! România responsabilă înseamnă mult mai mult decât a striga nemulţumirile în stradă, aruncând cu pietre sau petarde şi agresând forţele de ordine. România responsabilă înseamnă respectarea legilor, solidaritate, empatie şi respect faţă de cei apropiaţi şi sănătatea lor” a mai spus Lucian Bode

Ministrul de Interne le-a mulţumit forţelor de ordine pentru calmul şi profesionalismul de care au dat dovadă, dar şi românilor care au înteles necesitatea măsurilor de protecţie sanitară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite