MAE: Autorităţile omaneze au confirmat decesul unui cetăţean român aflat la bordul navei „Mercer Street”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrolierul Mercer Street FOTO marinetraffic.com
Petrolierul Mercer Street FOTO marinetraffic.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) arată că, în urma demersurilor făcute de Ambasada României la Muscat, autorităţile omaneze au confirmat decesul unui cetăţean român aflat la bordul navei "Mercer Street", precizând că natura exactă a incidentului este încă în curs de investigare de către autorităţile competente.

"Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public privind decesul unui navigator român, ca urmare unui incident cu caracter violent care a implicat, în zona strâmtorii Hurmuz, nava "Mercer Street", pe care se afla acesta, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin intermediul Ambasadei României la Muscat şi al Ambasadei României la Londra, s-a autosesizat şi a întreprins măsuri specifice în regim de urgenţă. MAE precizează că natura exactă a incidentului este încă în curs de investigare de către autorităţile competente. Reprezentanţii Ambasadei României la Muscat au contactat de urgenţă autorităţile omaneze pentru a obţine informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. Urmare demersurilor misiunii diplomatice, autorităţile omaneze au confirmat decesul unui cetăţean român aflat la bordul navei", a transmis, vineri seara, MAE.

Conform sursei citate, nava este administrată de o companie care îşi desfăşoară activitatea şi în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, astfel că Ambasada României la Londra a făcut demersuri pe lângă companie pentru informaţii suplimentare. În urma acestor demersuri,  reprezentanţii companiei au precizat că familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la deces, prin intermediul agenţiei angajatoare din România.

"MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul misiunilor României nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident. Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasadele României la Muscat şi Londra, continuă dialogul cu locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor legale. Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a exprima regretul profund pentru decesul cetăţeanului român şi transmite condoleanţe familiei acestuia. MAE va acorda întreaga asistenţă necesară. De asemenea, va urmări activ în investigaţia în curs privind natura şi circumstanţele incidentului violent care a dus la decesul cetăţeanului român", scrie în comunicatul ministerului.

Doi membri ai echipajului petrolierului M/T Mercer Street, operat de compania israeliană Zodiac Maritime - şi anume un român şi un britanic - au fost ucişi într-un atac asupra navei, joi noaptea, în largul Omanului, anunţă compania, fără să ofere detalii despre atac, relatează Times of Israel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite