Lucian Bute a semnat cu Ministerul Turismului: va disputa un meci la Bucureşti în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute
Lucian Bute

Campionul mondial la box la categoria supermijlocie, Lucian Bute, a semnat miercuri, cu Ministerul Turismului, un contract de promovare a imaginii României în lume.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, l-a comparat pe Bute cu marii sportivi ai României Ilie Năstase, Gheorghe Hagi şi Nadia Comăneci. În replică, Bute a spus că vrea să boxeze la anul în România. Acordul vine după scandalul ultimului meci al lui Bute, atunci când TVR nu l-a transmis pentru că, a spus televiziunea publică, era neretabil.

image

Elena Udrea:

"Am reusit sa initiem o colaborare de viitor intre Ministerul Dezvoltarii si Turismului si domnul Lucian Bute pentru turismul romanesc, pentru ca brandul turistic al Romaniei sa fie promovat prin imaginea unui mare pugilist, cel mai bun pugilist al momentului la categoria dansului. Credem ca acest lucru va face mult mai atractiva tara noastra in America, acolo unde ne-am stabilit ca tinta atragerea turistilor.

Avem bucuria ca acest mare ambasadar al tarii noastre, care a promovat Romania, sa fie partenerul ministerului si suntem mandri ca intotdeauna si-a declarat mereu apartenenta la Romania.

In perioada urmatoare, domnul Lucian Bute va promova Romania prin imaginea domniei sale, asa cum am facut Ilie Nastase, Gheorghe Hagi, Nadia Comaneci.

Lucian Bute

Potrivit intelegerii de azi in ceea ce priveste actiunile lui Bute, ne-am gandit la posibilitatea ca dansul sa participe la evenimentele de promovare a Romaniei, sa poarte sigla brandului turistic al Romaniei in meciurile pe care le va disputa, sa vorbeasca despre Romania in toate conferintele de presa, ori de cate ori are ocazia, sa promoveze imaginea Romaniei prin noul brand turistic pe care tara noastra il are.

Va fi un parteneriat de mare succes pentru Romania ca destinatie turistica, pentru ca imaginea Romaniei este promovata mult mai bine de marii sportivi de cat de marii politicieni".

Ce a declarat Lucian Bute

"Sunt roman, aici m-am nascut, aici am crescut, aici m-am format, nu am uitat si nu voi uita niciodata asta, oriunde unde voi boxa. Pentru mine este o onoare sa fiu alaturi de alti mari sportivi precum Hagi, Nadia, Ilie Nastase.

Lucian Bute

Sper ca anul viitor sa ajung sa boxez in Romania, pentru ca mi-am dorit si imi doresc acest lucru. Avem o clauza in contract in acest sens si putem sa aducem un meci Bucuresti si sper ca acest lucru sa se intample in vara anului viitor. Eu o sa incerc si o sa depun eforturi pentru a promova imaginea Romaniei la cel mai inalt nivel".

SCANDALUL MECIULUI LUI BUTE

Lucian Bute a devenit la 16 octombrie campion mondial la box, pentru, a şasea oară, la categoria IBF, după ce l-a învins prin K.O pe americanul Jesse Brinkley la Montreal, în Canada. TVR nu a transmis meciul lui Bute pentru că era nerentabil. Victoria lui Bute a fost televizată în Vietnam, nu însă şi în România, iar după meci Lucian Bute a spus că regretă decizia postului public de televiziune. Din acest moment a pornit scandalul. A apărut informaţia că pugilistul strânsese banii necesari pentru transmisia meciului său în România dar a ales să îi dea copiilor de Crăciun. TVR a explicat ca nu a trasmis meciului lui Bute pentru că era nerentabil. Fostul campion mondial al României la box, Leonard Doroftei a spus că "Anturajul lui Bute vrea doar bani“.

10 noiembrie - Lucian Bute a vizitat Palatul Parlamentului

Bute a vizitat la 10 noiembrie Palatul Parlamentului.

HBO i-a propus lui Bute să crească în categorie!

VIDEO/ Vezi aici meciul complet dintre campionul gălăţean Lucian Bute şi americanul Brinkley. Desfăşurarea ostilităţilor repriză cu repriză

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite