VIDEO Liviu Dragnea, în faţa Înaltei Curţi: „De opt luni stau în închisoare nevinovat!”. Decizia magistraţilor a fost amânată pentru 21 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea a cerut eliberarea sa FOTO Inquam Photos / George Calin
Liviu Dragnea a cerut eliberarea sa FOTO Inquam Photos / George Calin

Liviu Dragnea a ajuns la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, unde se va judeca una din cererile depuse de el, doar în acest an avocaţii înaintând două solicitări. Magistraţii au amânat decizia pentru 21 ianuarie.

UPDATE 11:53 Magistraţii au anunţat amânarea deciziei până pe 21 ianuarie.

UPDATE 10:25 Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie este aşteptată să soluţioneze marţi recursul în casaţie declarat de Liviu Dragnea.

Avocata fostului lider al PSD, Flavia Teodosiu, a declarat în faţa Completului de 5 judecători că în sarcina clientului ei nu se poate reţine fapta de instigare la abuz în serviciu.

„Dreptul de a aplica sau nu sancţiunea disciplinară este un drept exclusiv al angajatorului. Dacă Legiuitorul nu a impus o sancţiune expresă pentru angajator, în opina noastră nu se putea reţine lipsa de sancţionare în cazul doamnei Alesu Floarea (n.r. - fosta directoare generală a DGASPC). Dacă doamna Alesu nu poate fi sancţionată, nici în cazul domnului Liviu Dragnea nu se poate reţine fapta de instigare la abuz în serviciu. (...) Am înţeles să formulez recurs în casaţie deoarece aceste texte de lege niciodată nu puteau să ducă la condamnarea doamnei Alesu, cu atât mai puţin a domnului Dragnea. Admiteţi recursul în casaţie şi dispuneţi achitarea cu toate consecinţele legale”, a declarat avocata lui Liviu Dragnea.

Avocaţii care le reprezintă pe Anisa Stoica, Adriana Botorogeanu şi pe Floarea Alesu s-au raliat concluziilor apărătorului fostului lider al PSD. 

În schimb, procurorul de şedinţă al DNA a arătat că toate chestiunile invocate la termenul de marţi  al recursului în casaţie au fost invocate şi cu ocazia apelului, astfel încât se impune respungerea cererii lui Liviu Dragnea.

Procurorul DNA a arătat că Anisa Stoica şi Adriana Botorogeanu au primit salariu timp de doi ani, în condiţiile în care nu au trecut deloc pe la serviciu. În schimb, colega lor, Mihaela Paraschiv, a fost sancţionată pentru că într-o zi a întârziat zece minute. 

UPDATE 10:05: Liviu Dragnea a declarat în faţa instanţei că de opt luni stă nevinovat în închisoare. 

„La două lucruri vreau să mă refer. În primul rând, la un neadevăr, acela că le-am cunoscut pe Botorogeanu (Adriana - n.r.) şi Anisa  (n.r. - Stoica). Este un neadevăr, ca multe altele care s-au spus pe parcursul urmăririi penale şi pe parcursul cercetării judecătoreşti. Nu am susţinut recursul în casaţie doar pentru că aş fi nevinovat şi pentru a ieşi cu orice preţ din închisoare. Nu! Eu cred în nevinovăţia mea. De aceea nici nu am plătit precum fosta soţie partea mea din prejudiciu. Sunt complet nevinovat. Stau de opt luni nevinovat în închisoare. Nu mi s-a părut normal să plătesc niciun fel de sumă. Depinde de Dumneavoastră dacă voi sta în continuare în închisoare”, a declarat Liviu Dragnea. 

UPDATE: Este vorba despre un recurs în casaţie, pe care fostul şef al PSD l-a declarat împotriva deciziei de condamnare la 3 ani şi 6 luni din Dosarul Angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. O contestaţie în anulare a lui Liviu Dragnea împotriva aceleaişi decizii a fost deja respinsă de ICCJ pe data de 10 decembrie.

Liviu Dragnea a fost adus cu escortă din arestul ICCJ şi introdus într-o sală şedinţe destinată cauzelor civile, care nu este dotată cu o boxă a arestaţilor. Fostul şef al PSD stă pe un scaun în sala de judecată, între prezidiul judecătorilor şi băncile de unde pledează avocaţii.

Un complet de 5 judecători al Curţii Supreme va decide privind  solicitarea de anulare a sentinţei, depusă de fostul lider al PSD.

De la începutul anului şi până acum, apărătorii lui Liviu Dragnea au depus alte două cereri de eliberare.

Prima va fi supusă analizei de judecători la finalul acestei săptămâni, cealaltă la finalul lunii.

În 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la protecţia Copilului Teleorman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite