Băsescu, despre anticipate: E ridicol ca o forţă de dreapta să facă exact ca Dragnea, să-şi pună premierii să demisioneze

0
0
Fostul şef de stat critică propunerea de declanşare a alegerilor anticipate FOTO Mediafax
Fostul şef de stat critică propunerea de declanşare a alegerilor anticipate FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că nu înţelege motivul pentru care s-ar declanşa alegerile anticipate, precizând că ”ne jucăm de-a Constituţia”. ”E greu de înţeles motivul pentru care forţezi intrarea în instabilitate”, a spus fostul şef de stat, precizând că i se pare ”ridicol ca o forţă de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea, să-şi pună premierii să demisioneze”.

Traian Băsescu a vorbit, vineri seară, la B1 TV despre declanşarea alegerilor anticipate şi a spus că nu înţelege care este otivul acestui demers.

”Aţi înţeles de ce trebuie făcute anticipate? Care-i motivul? În aproape toate statele democratice, pe final de mandat, se schimbă structura favorabilităţii. Suntem în ianuarie 2020, mai avem 8 luni până la alegeri. Ca să fac alegeri anticipate, să spunem că s-ar găsi o formulă prin care oamenii politici să acceptae să cadă fără scop... Una este dacă aveau un scop: de exemplu, ca să revizum Constituţia. Dar discutăm de un partid care are 30-40 % şi care nu poate tinţi 66%. Poate face alianţe cu oricine, dar nu am auzit niciun început de discuţie, hai să facem o alianţă post-alegeri pentru revizuirea Constituţiei”, a spus Traian Băsescu.

Referitor la reformele pe care susţine PNL că doreşte să le facă, iar actuala structură a Parlamentului nu le permite, Băsescu a spus: ”Nu poţi să spui cu subînţeles trebuie făcute reforme şi eu să mă gândesc care”.

”E greu de înţeles motivul pentru care forţezi intrarea în instabilitate. Mi s-ar părea ridicol ca o forţă de dreapta să facă exact ce l-a dus capul pe Dragnea, să-şi pună premierii să demisioneze”, a mai sus Băsescu, afirmând că ”ne jucăm de-a Constituţia”.

”Cred că e o greşeală şi declanţarea procedurilor, fără a ştii dacă ajungem acolo este riscantă”, a mai declaat Traian Băsescu, adâugând ”costurile la astfel de fantezii politice le plăteşte populaţia – dobândă de 6% la credite, de exemplu”.

În plus, Băsescu a afirmat că să-l roage pe Eugen Tomac să pună o singură condiţie pentru a susţine ”această aventură: 300 de parlamentari”.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că au convenit că cel mai bine pentru România este să fie organizate anticipate şi că ”ar fi util şi bine” ca alegerile parlamentare anticipate aibă loc simultan cu alegerile locale.

El a evitat să precizeze dacă va recurge la demisie pentru a declanşa procedura

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri