Kovesi: „Tot timpul mi-e dor de DNA, mi-e dor de România. În fiecare zi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi FOTO Inquam / Octav Ganea
Laura Codruţa Kovesi FOTO Inquam / Octav Ganea

Laura Codruţa Kovesi a mărturisit într-un interviu acordat pentru Europa FM că, deşi acum este pe un alt drum, îi lipsesc foarte mult colegii din DNA şi că îi este dor de România.

Laura Codruţa Kovesi a acordat marţi, după victoria obţinută la CEDO, un interviu postului Europa FM. 

Kovesi a fost întrebată dacă este adevărat ceea ce a povestit Cristian Tudor Popescu despre momentul iulie 2018, când Klaus Iohannis i-ar fi cerut demisia şi ea a refuzat să şi-o dea, iar şeful statului i-a întors spatele spunându-i că va fi informată când va fi demisă. Procurorul şef european a spus că nu poate nici confirma, nici infirma, dar că ce poate să asigure e că ea niciodată nu a luat în calcul să îşi dea demisia.

Întrebată dacă îi este dor de DNA, Kovesi a răspuns: „Tot timpul mi-e dor de DNA, mi-e dor de România. În fiecare zi. Şi nu doar de DNA, şi de ceilalţi colegi. Acum sunt pe alt drum şi sper să pot ajuta sistemul din România. Şi aici sunt foarte mulţi români care lucrează în instituţiile europene, internaţionale şi mă bucur de fiecare dată că sunt români apreciaţi, care îşi fac treaba bine“.

Fosta şefă a DNA a spus ca au fost doi ani în care s-a încercat umilirea ei, dar că susţinerea familiei, a prietenilor şi a societăţii, precum şi încrederea în Dumnezeu au ajutat-o să meargă mai departe. Mesajul ei pentru români este următorul: "Până la urmă, solidaritatea şi principiile au fost mai importante decât orice. Această luptă continuă. În continuare vă zic să nu abandonaţi!".

În 2018, Tudorel Toader a cerut demiterea ei, prezentând un raport de 36 de pagini, cu 20 de "acte şi fapte". Ministrul a invocat atunci tot felul de argumente, printre care decizii ale CCR, obscură înregistrare a şefei DNA la o şedinţa cu procurorii, cazul Negulescu, dar şi interviurile acordate de Laura Codruţa Kovesi pentru BBC sau Euronews în care această îşi exprimă anumite opinii.

Ulterior, CCR a dat o decizie care spunea că Iohannis trebuie să semneze decretul de revocare. Iohannis a făcut asta, însă la acel moment a ales să anunţe prin purtătorul de cuvânt de la acea vreme, Mădălina Dobrovolschi, întoarsă chiar atunci din concediul de creştere a copilului. Iar în campania pentru al doilea mandat, întrebat fiind de destituirea Laurei Codruţa Kovesi, Iohannis a răspuns că a "procedat rezonabil".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite