Klaus Iohannis şi Jean-Claude Juncker vor vorbi săptămâna viitoare despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, potrivit Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene (CE), Margaritas Schinas, a declarat pentru Gândul că preşedintele român Klaus Iohannis şi noul preşedinte al Comisiei, Jean-Claude Juncker, vor discuta despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) săptămâna viitoare, la Bruxelles, potrivit Gândul.

Preşedintele Românieim Klaus Iohannis, prezent marţi la şedinţa CSM, a avut prima ieşire oficială în calitate de şef al statului. În discursul în faţa magistraţilor, Iohannis a propus ca obiectiv major al sistemului judiciar ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). „Cred că unul dintre obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie să fie ridicarea MCV”, a afirmat liderul de la Palatul Cotroceni.

Iohannis a susţinut că, de când este monitorizat, sistemul judiciar din România a înregistrat progrese majore în consolidarea statului de drept, iar rapoartele MCV au vorbit despre progrese importante realizate de aproape toate instituţiile din justiţie.

Tema MCV-ului va fi abordată şi în cadrul vizitei lui Iohannis la Bruxelles, în cadrul întâlnirii cu Juncker. 

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Margaritas Schinas, a declarat că executivul UE nu va avea un comentariu în ceea ce priveşte MCV până săptămâna viitoare, când Klaus Iohannis se va întâlni cu noul preşedinte al Comisiei. Cu toate acestea, oficialul CE a confirmat jurnaliştilor de la Gândul că se va discuta şi despre MCV.

Ultimul raport MCV al Comisiei Europene a fost publicat în ianuarie 2014, următorul fiind aşteptat în ianuarie 2015.

Citeşte şi:

Cine este noul preşedinte al CSM, judecătorul Marius Tudose

Judecătorul Marius Tudose, ales marţi în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), are o experienţă în domeniu de 19 ani. Tudose a devenit membru CSM în urmă cu trei ani. 

Macovei, despre discursul lui Iohannis de la CSM: „Seamănă cu ce spune PSD despre politicienii anchetaţi“

Europarlamentarul Monica Macovei a comentat, marţi, la B1 TV, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, de la şedinţa CSM, referitoare la ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite