Jurnalist The Guardian, impresionat de mobilizarea românilor la graniţa cu Ucraina. Arafat, distribuind postarea: Mulţumim celor care sunt pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Guvernul Romaniei
FOTO Guvernul Romaniei

Un jurnalist al publicaţiei The Guardian, care a ajuns în România din Ucraina, după şase ore petrecute în zăpadă şi vânt,a declarat că e impresionat de mobilizarea românilor la graniţă. „Caz de manual al unei abordări civilizate şi umane a refugiaţilor”, afirmă el. Şeful DSU, Raed Arafat, a distribuit postarea ziaristului,  şi le-a mulţumit tuturor celor care stau zi şi noapte pentru a oferi ajutor.

Jurnalistul Shaun Walke scrie că a plecat din Ucraina în România.  

„Cozi uriaşe de peste 6 ore în zăpadă şi vânt, cauzate de controalele la frontiera cu Ucraina. Pe partea României: mâncare, băuturi calde, autobuze gratuite, ajutor, voluntari, amenajare camere. Călătorie gratuită cu trenurile”, afirmă jurnalistul în mesaj.  

Acesta a spus că e implorat de ceea ce a găsit la graniţă: „Caz de manual al unei abordări civilizate şi umane a refugiaţilor”. 

Raed Arafat a distribuit miercuri, pe Facebook, postarea de pe Twitter a jurnalistului publicaţiei The Guardian. „O postare din partea unui reporter “The Guardian” care merită trimisă tuturor. Felicitări şi mulţumim celor care sunt zi si noapte pe teren să sprijine pe cei care au cea mai mare nevoie de suport in aceste zile”, a scris acesta.

Încă din primele ore ale declanşării conflictului armat din Ucraina, mii de voluntari s-au îndreptat spre judeţele de graniţă unde acordă ajutor refugiaţilor care ajung din zona de conflict.  

De asemenea, în întreaga ţară s-au mobilizat oameni, firme, voluntari, ONG-uri pentru a veni în sprijinul celor care fug din calea războiului.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite