Imagini spectaculoase de pe Autostrada Transilvaniei: Muncitorii lucrează pe şantier şi în timpul nopţii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură Video
Foto Captură Video

Pasionaţii de infrastructură au postat imagini cu o secţiune din Autostrada Transilvaniei atribuită firmelor constructorului român Dorinel Umbrăescu.

Filmarea începe cu imagini din zona Sâncraiu Almaşului, comuna Zimbor, judeţul Sălaj, potrivit pasionatului de infrastructură. În video apar mai departe şi lucrări din zona Mihăieşti, comuna Sânpaul, judeţul Cluj, conform Economica.net.

Grupul lui Dorinel Umbrăescu au construit tronsoane de 42 de kilometri şi reprezintă cel mai avansat proiect de autostradă propus spre finanţare de PNRR, declara în iunie ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) propune finanţarea construcţiei a 434 de kilometri de autostradă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Mai exact, este vorba de 324 de kilometri din Autostrada Moldovei (A7), 59 de kilometri din Autostrada Unirii (A8), 9 kilometri din A1 şi 42 de kilometri din Autostrada Transilvania (A3).

Pe 22 septembrie 2020 a fost semnat contractul pentru subsecţiunile Nădăşelu - Mihăileşti şi Mihăileşti - Zimbor, pentru suma de 1,39 milioane de lei. 

Contractul are o durată de 96 de luni şi include 12 luni de proiectare, 24 de luni de execuţie şi 60 de luni de perioadă de garanţie. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este anul 2023.

De asemenea, CNAIR a semnat pe 1 iulie 2020 cu firmele constructorului român Dorinel Umbrărescu contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului Zimbor – Poarta Sălajului (12,24 km) din Autostrada Transilvania (A3). Valoarea contractului este de 680 de milioane de lei şi are o durată de 156 de luni, din care 12 luni proiectare, 24 de luni execuţie şi 120 de luni garanţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite