Ileana Savu, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, incompatibilă

Ileana Savu, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, incompatibilă

Un membru al Societăţii Române de Radiodifuziune, incompatibil FOTO Adevărul

Ileana Savu, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune este incompatibilă, arată Agenţia Naţională de Integritate, deoarece deţine simultan şi funcţia de administrator al unui service auto.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit inspectorilor ANI, Ileana Savu deţine funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune începând din 29 iunie 2010, iar, din 28 noiembrie 2011, deţine şi funcţia de administrator al Service Ciclop S.A.
 
Astfel, Ileana Savu nu a respectat dispoziţiile articolului 84, alineatul (1), litera c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu [...] funcţia de [...] administrator, membru al consiliului de administraţie [...] la societăţile comerciale […]".
 
Ileana Savu a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, mai precizează ANI.
 
Legea arată că fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 
Opt foşti sau actuali aleşi locali - doi primari, trei viceprimari, doi consilieri locali şi un fost consilier local au fost găsiţi în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Aceştia sunt acuzaţi de inspectorii de integritate că ar fi exercitat simultan funcţii şi calităţi.
 
 
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese administrativ şi penal în cazul redactorului-şef al postului Radio România Cultural, Oltea Şerban-Pârâu, întrucât aceasta a semnat contracte de cesiune a drepturilor de autor între Radiodifuziune şi soţul ei.
 
 
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat marţi că nu este de acord cu o modificare legislativă în ceea ce priveşte incompatibilitatea, precizând că legea este foarte clară şi o persoană nu mai poate ocupa o funcţie publică dacă a fost găsit incompatibilă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările