Giorgiana Hosu a fost delegată în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT

Giorgiana Hosu a fost delegată în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT

Foto ADEVARUL

Procurorul Giorgiana Hosu a fost delegată în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a confirmat pentru News.ro şeful DIICOT, Felix Bănilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Felix Băilă, numit la conducerea DIICOT în 23 iulie, a precizat pentru News.ro că Giorgiana Hosu a fost delegată în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei pentru o perioadă de şase luni.

Procurorul Giorgiana Hosu a fost adjunct al şefului DIICOT şi în perioada 2013-2014. După demisia Alinei Bica de la conducerea direcţiei, în noiembrie 2014, în urma arestării în  dosarul despăgubirilor de la ANRP, Hosu a preluat interimar funcţia de procuror-şef. De altfel, ea a candidat pentru acest post şi a pierdut concursul, în aprilie 2015, în favoarea lui Daniel Horodniceanu.

Între dosarele instrumentate de Giorgiana Hosu se numără cel al omului de afaceri Hassan Awdi, condamnat la opt ani închisoare pentru falimentarea CFR Mesagerie şi dosarul "Manhattan", în care sirianul Omar Hayssam a fost condamnat la 24 de ani şi patru luni de închisoare.

Soţul acesteia, Dan Hosu, fost şef al Serviciului de combatere a traficului de migranţi din cadrul DCCO, a fost reţinut de DNA în septembrie 2016, în dosarul privind S.C Carpatica Asig S.A. Dan Hosu, în calitate de administrator al unei firme, a fost acuzat de trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi dare de mită. El a fost trimis în judecată în acest dosar, sub control judiciar, în februarie 2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările