George Maior, decorat de CIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a fost decorat cu Ordinul Earl Warren de către directorul CIA, Michael Pompeo. Distincţia i-a fost oferită pentru “parteneriatul deosebit cu Statele Unite şi excepţionala viziune de cinducere de care a dat dovadă cât a fost director al Serviciului Român de Informaţii”.

Distincţia primită de Maior poartă numele fostului şef al Curţii Supreme a SUA, Earl Warren, considerat o persoană important şi curajoasă, care a avut un impact profund asupra istoriei americane. “La fel, aţi avut un impact profund şi pozitiv în dezvoltarea SRI şi aţi fost esenţial în dezvoltarea relaţiilor robuste, care rezistă şi azi, între serviciile noastre”, se precizează în documentul prin care directorul CIA anunţă decorarea lui Maior.

Şeful CIA mai apreciază, în context, că cei 8 ani petrecuţi de Maior la conducerea SRI s-au concretizat într-o profesionalizare şi eficientizare a Serviciului şi că buna colaborare cu agenţia americană s-a concretizat în “succese operaţionale comune împotriva celor mai dificile ţinte”.

În aceeaşi perioadă în care a fost decorat George Cristian Maior (mai, 2017), reprezentanţii administraţiei americane l-au decorat şi pe fostul său adjunct de la SRI, Florian Coldea, cu distincţia Alben W Barkley într-o ceremonie care a avut loc la sediul CIA. Alben W Barkley a fost vicepreşedinte al Statelor Unite în administraţia Harry Truman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite