G4Media: SNSPA ia în calcul să depună plângere penală, pentru fals, pe numele lui Alexandru Cumpănaşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O plângere la Parchetul General împotriva lui Alexandru Cumpănaşu ar putea fi depusă, săptămâna viitoare, în numele Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul instituţiei.

La angajare, Cumpănaşu a adus un document prin care a certificat că îndeplineşte condiţiile legale, printre care să aibă studii europene, au mai explicat sursele citate, arată g4media.ro. Actul a fost depus în copie, fără să fie legalizat la notar, ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă care prevede măsuri menite să ducă la debirocratizarea instituţiilor, printre care reducerea situaţiilor în care se cer copii legalizate după documente, au mai spus sursele citate.

Conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a decis joi reverificarea legalităţii procedurilor privind angajarea lui Alexandru Cumpănaşu, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creşterea calităţii serviciilor publice şi sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ.

”Deşi acest proiect a făcut obiectul mai multor verificări interne şi externe (Curtea de Conturi, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene etc.), în conformitate cu procedurile legale, conducerea SNSPA a decis această nouă verificare internă pentru a clarifica situaţia privind studiile absolvite de domnul Alexandru Cumpănaşu. Precizăm că, la angajare, domnul Cumpănaşu a semnat olograf un document prin care certifică îndeplinirea condiţiilor legale de exercitare a responsabilităţilor specifice unui post de expert, nivel de încadrare studii superioare. În funcţie de rezultatele verificărilor interne, se vor lua măsurile legale care se impun”, se mai arată în comunicatul citat.

Într-o reacţie pe pagina sa de Facebook, Alexandru Cumpănaşu a ameninţat SNSPA cu plângere penală.

„Colaborarea mea cu SNSPA a fost una legală, corectă şi transparentă. Nu am predat niciodată la SNSPA, ci am fost expert în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, colaborare pe care am încheiat-o în anul 2018, ca urmare a îndeplinirii obiectivelor. Avertizez SNSPA să nu se joace cu imaginea unui candidat la Preşedinţia României, cu atât mai mult cu cât am avut doar calitatea de angajat, iar în măsura în care continuă să facă jocuri politice voi depune plângere penală pe numele tuturor celor care îmi afectează dreptul la imagine şi cariera profesională”. a precizat Cumpănaşu.

Alexandru Cumpănaşu a câştigat în ultimii ani, împreună cu soţia sa, sute de mii de lei de la universităţi de prestigiu din România, deşi el nu a absolvit nici o facultate. Declaraţiile de avere şi de interese arată că Alexandru Cumpănaşu a încasat venituri de la universităţile conduse de rectorii care îi erau subordonaţi în Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR).

66.000 de lei de la SNSPA, 58.000 de lei de la UEFISCDI, 580.000 de lei de la Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, plus alte sute de mii de lei de la alte asociaţii, plus chirii de peste 100.000 de lei. Atât a câştigat Alexandru Cumpănaşu în 2018, potrivit declaraţiei de avere depuse în calitate de candidat la prezidenţiale.

Sume similare, de ordinul sutelor de mii de lei, a câştigat şi soţia sa, Simona – Gabriela Cumpănaşu, din aceleaşi surse.

Alexandru Cumpănaşu este absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat obţinută în iunie 2000 la Liceul Ioniţă Asan din Caracal. Tot acolo a obţinut şi atestat profesional de Programator – analist – ajutor. El a declarat pentru G4Media.ro că nu şi-a terminat studiile de drept începute la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite