FOTO VIDEO Armata Română caută să cumpere tancuri. Ce model ar putea alege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata Română se pregăteşte să schimbe tancul principal de luptă (MBT) aflat acum în exploatare. Este vorba de modelul TR-85 M1 Bizonul.

Intenţia de demarare a acestui program de înzestrare a fost făcută publică de locotenent-colonel Valentin Torcică la o conferinţă dedicată vehiculelor militare blindate, care a avut loc la Londra, în perioada 13-15 noiembrie, arată janes.com

În mare, viitorul tanc principal de luptă al Armatei Române trebuie să fie echipat cu sisteme moderne de comandă, control şi comunicaţii asistate digital pentru a putea opera pe orice vreme, ziua sau noaptea. Tancul va avea trei sau patru militari în echipaj şi va fi dotat cu un tun principal de 120 milimetri. 

Orientativ, din tancurile produse de ţări aliate NATO, România ar alege din modelul american M1 Abrams, cel britanic FV 4034 Challenger 2 sau cel francez AMX Leclerc. Mai este şi modelul german Leopard 2 care este în prezent operat, printre altele, şi de forţele armate din Canada, Grecia, Finlanda, Olanda. Polonia, Portugalia, Spania, Suedia sau Turcia. Apoi, MApN ar putea alege dezvoltarea unui nou tanc împreună cu parteneri extterni.

M1 Abrams

    

Imagine indisponibilă

Photo by Maj. Carson Petry 2nd Armored Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division Public

 FV 4034 Challenger 2

Imagine indisponibilă

 Leopard 2

Imagine indisponibilă

  

AMX Leclerc

Imagine indisponibilă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite