FOTO VIDEO Armata Română caută să cumpere tancuri. Ce model ar putea alege

FOTO VIDEO Armata Română caută să cumpere tancuri. Ce model ar putea alege

TR-85 M1 Bizonul este în  dotarea Armatei Române din anii 90

Armata Română se pregăteşte să schimbe tancul principal de luptă (MBT) aflat acum în exploatare. Este vorba de modelul TR-85 M1 Bizonul.

Intenţia de demarare a acestui program de înzestrare a fost făcută publică de locotenent-colonel Valentin Torcică la o conferinţă dedicată vehiculelor militare blindate, care a avut loc la Londra, în perioada 13-15 noiembrie, arată janes.com
 
 
În mare, viitorul tanc principal de luptă al Armatei Române trebuie să fie echipat cu sisteme moderne de comandă, control şi comunicaţii asistate digital pentru a putea opera pe orice vreme, ziua sau noaptea. Tancul va avea trei sau patru militari în echipaj şi va fi dotat cu un tun principal de 120 milimetri. 
 
Orientativ, din tancurile produse de ţări aliate NATO, România ar alege din modelul american M1 Abrams, cel britanic FV 4034 Challenger 2 sau cel francez AMX Leclerc. Mai este şi modelul german Leopard 2 care este în prezent operat, printre altele, şi de forţele armate din Canada, Grecia, Finlanda, Olanda. Polonia, Portugalia, Spania, Suedia sau Turcia. Apoi, MApN ar putea alege dezvoltarea unui nou tanc împreună cu parteneri extterni.
 
M1 Abrams
    
Photo by Maj. Carson Petry 2nd Armored Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division Public
 
 
 FV 4034 Challenger 2
 
 
 
 Leopard 2
 
 
  
AMX Leclerc
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările