Facebook a lansat vânătoarea de bug-uri.  Unde se pot înregistra şi cât pot câştiga IT-iştii dacă găsesc vulnerabilităţi pe platforma critomonedei Libra

Facebook a lansat vânătoarea de bug-uri.  Unde se pot înregistra şi cât pot câştiga IT-iştii dacă găsesc vulnerabilităţi pe platforma critomonedei Libra

Facebook şi ceilalţi membri ai Asociaţiei Libra, care vor să lanseze criptomoneda cu acest  nume, au lansat un program de vânătoare de bug-uri pe platforma sa de blockchain, prin care oferă recompense de până la 10.000 de dolari IT-iştilor din toată lumea, care descoperă vulnerabilităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este un nou pas al Facebook şi al asociaţilor săi pe drumul către lansarea criptomonedei, în ciuda opoziţiei exprimate de lideri ai G7 - grupul celor mai industrializate state, în frunte cu SUA.
 
Încă din iunie 2019, Facebook a anunţat un program de bug bounty în format restrâns, cu 50 de specialişti în securitate cibernetică, însă acum a deschis vânătoarea către publicul larg, arată startupcafe.ro
 
Facebook a selectat platforma HackerOne să găzduiască vânătoarea de bug-uri. IT-iştii specializaţi pe securitate pot să se înregistreze AICI pentru programul de bug bounty Libra.
 
Vânătorii de bug-uri pot obţine recompense în funcţie de gravitatea vulnetabilităţii găsite:
 
critică - 10.000 de dolari
mare - 5.000 de dolari
medie - 1500 de dolari
scăzută - 500 de dolari.
Libra Association speră astfel să înlăture orice vulnerabilitate de pe versiunea incipientă, open-source a codului Libra Blockchain. „Acest testnet ne va ajuta să strângem feedback de la comunitate cu privire la direcţia proiectului şi să lucrăm pentru a asigura o lansare scalabilă, fiabilă şi sigură”, spune Libra Association.
 
Prin vânătoarea de bug-uri, Facebook şi asociaţii săi speră să construiască şi o „reţea largă şi activă de cercetători în securitate pe tot globul”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările