Facebook a lansat vânătoarea de bug-uri.  Unde se pot înregistra şi cât pot câştiga IT-iştii dacă găsesc vulnerabilităţi pe platforma critomonedei Libra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
libra

Facebook şi ceilalţi membri ai Asociaţiei Libra, care vor să lanseze criptomoneda cu acest  nume, au lansat un program de vânătoare de bug-uri pe platforma sa de blockchain, prin care oferă recompense de până la 10.000 de dolari IT-iştilor din toată lumea, care descoperă vulnerabilităţi.

Acesta este un nou pas al Facebook şi al asociaţilor săi pe drumul către lansarea criptomonedei, în ciuda opoziţiei exprimate de lideri ai G7 - grupul celor mai industrializate state, în frunte cu SUA.

Încă din iunie 2019, Facebook a anunţat un program de bug bounty în format restrâns, cu 50 de specialişti în securitate cibernetică, însă acum a deschis vânătoarea către publicul larg, arată startupcafe.ro

Facebook a selectat platforma HackerOne să găzduiască vânătoarea de bug-uri. IT-iştii specializaţi pe securitate pot să se înregistreze AICI pentru programul de bug bounty Libra.

Vânătorii de bug-uri pot obţine recompense în funcţie de gravitatea vulnetabilităţii găsite:

critică - 10.000 de dolari

mare - 5.000 de dolari

medie - 1500 de dolari

scăzută - 500 de dolari.

Libra Association speră astfel să înlăture orice vulnerabilitate de pe versiunea incipientă, open-source a codului Libra Blockchain. „Acest testnet ne va ajuta să strângem feedback de la comunitate cu privire la direcţia proiectului şi să lucrăm pentru a asigura o lansare scalabilă, fiabilă şi sigură”, spune Libra Association.

Prin vânătoarea de bug-uri, Facebook şi asociaţii săi speră să construiască şi o „reţea largă şi activă de cercetători în securitate pe tot globul”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite