Enel X România instalează 25 de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în centrele comerciale din 12 oraşe

Enel X România instalează 25 de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în centrele comerciale din 12 oraşe

Enel x instalează în 12 oraşe din România noi staţii de reîncărcare a automobilelor electrice

Enel X România instalează prin intermediul unui parteneriat cu un investitor imobiliar, 25 de staţii de reîncărcare pentru automobilele electrice în 12 oraşe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Staţiile de reîncărcare rapidă sunt instalate în centre comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle din Bucureşti, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Mureş, Drobeta-Turnu Severin, Timişoara, Buzău, Galaţi, Brăila, Târgu-Jiu şi Satu Mare.

Acestea acoperă o distanţă de aproximativ 1.000 de kilometri pe drumurile principale din România, urmând a conecta oraşe din sudul, centrul şi vestul ţării. Astfel, Enel X îşi continuă planurile pentru dezvoltarea reţelei de staţii de reîncărcare pe teritoriul nostru. Ei doresc să încurajeze mobilitatea rutieră a clienţilor prin intermediul vehiculelor electrice.

„Continuăm planul de a dezvolta infrastructura de reîncărcare pentru şoferii care optează pentru mobilitatea electrică, apăsând pedala de acceleraţie spre tranziţia energetică şi spre o economie sustenabilă. În România, avem un plan ambiţios anul acesta pentru extinderea lanţului de staţii de încărcare, pentru a încuraja un transport durabil. Suntem deja prezenţi de la est la vest şi ne-am propus să conectăm şi partea nordică a ţării de cea sudică. Acum, prin reţeaua creată de Enel X în România, orice şofer poate traversa ţara de la Timişoara la Constanţa la volanul unui vehicul electric, fără emoţii”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România, conform Agerpres.

„Una dintre direcţiile strategice NEPI Rockcastle, pe termen lung, vizează susţinerea economiei verzi din România şi din celelalte 8 ţări în care deţinem centre comerciale. Prin intermediul acestui proiect, ne consolidăm poziţia în domeniul sustenabilităţii şi, împreună cu Enel X, reuşim să punem pe harta mobilităţii sustenabile cele mai importante oraşe din România. În cadrul centrelor noastre comerciale vom pune la dispoziţia clienţilor locuri de parcare special amenajate pentru accesul la staţiile de încărcare a maşinilor electrice, atât în parcările noastre subterane, cât şi supraterane”, a menţionat Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle.

Parteneriatul dintre Enel X şi NEPI Rockcastle presupune instalarea a 11 staţii JuicePump şi a altor 14 de tip JuicePole. Fiecare dintre acestea permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice. Cu acestea, numărul punctelor de reîncărcare instalate de Enel X în România depăşeşte 120.

Staţiile de reîncărcare JuicePump vor permite reîncărcarea a două vehicule electrice în acelaşi timp cu o putere de 50 kW DC respectiv 22 kW AC. În curent continuu, încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează aproximativ 25 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii. Cele de tip JuicePole vor avea o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre staţii permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice şi încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările