Dumitru Coarnă, obligat de instanţă să-i plătească comisarului Radu Gavriş daune morale de 5.000 de euro. Evoluţia tensiunilor dintre cei doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel Foto:Arhivă
Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel Foto:Arhivă

Deputatul PSD Dumitru Coarnă, fost preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC) din România va trebui să-i plătească adjunctului şefului Poliţiei Capitalei, comisarul şef Radu Gavriş, daune morale de 5.000 de euro, pentru o serie de declaraţii pe care deputatul le-a făcut la adresa poliţistului, a decis, vineri, Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii au mai dispus ca Dumitru Coarnă să publice pe cheltuiala sa hotărârea instanţei în ziarele Adevărul, Libertatea sau Gazeta Sporturilor, dar şi pe pagina de internet a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, potrvit deciziei Tribunalului Bucureşti.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Comisarul-şef Radu Gavriş, unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti din România pentru performanţele pe care le-a atins în carieră, a decis să îşi apere reputaţia în instanţă, în urma scandalului din toamna anului 2020, când şeful demisionar al Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu, a decis detaşarea sa într-unul din judeţele cu cea mai scăzută rată a infracţionalităţii. 

Pe lângă contestarea deciziei de detaşare din funcţia de prim adjunct al şefului Poliţiei Capitalei pe aceeaşi funcţie la Poliţia Harghita, Radu Gavriş l-a acţionat în instanţă şi pe contestatarul său public, liderul FSNPPC, Dumitru Coarnă, în prezent deputat.

Gavriş a solicitat instanţei să îl oblige pe Coarnă să achite 50.000 de euro cu titlu de daune morale şi să îşi ceară scuze public pentru prejudiciile aduse.În anul 2020, Dumitru Coarnă a dat mai multe declaraţii la posturi de televiziune şi în ziare, în care îl acuza pe Radu Gavriş că ar fi "cârtiţa" care a furnizat presei imaginile care îl surprindeau pe fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, în timpul întâlnirii pe care a acesta din urmă a avut-o noaptea cu mai mulţi lideri ai clanului Duduianu. 

Radu Gavriş este unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti din România, el fiind pentru o lungă perioadă şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei. 

Acesta a intrat în conflict cu şefii Poliţiei Române, fiind "pedepsit" în septembrie 2020 de Liviu Vasilescu printr-o detaşare în Harghita. Decizia luată de Vasilescu cu puţin timp înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia a fost anulată în instanţă. 

De asemenea, în ianuarie 2018, ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, îi cerea lui Radu Gavriş să facă "un pas în spate", după ce poliţistul declarase într-un interviu că modificarea Codului penal va duce la situaţii revoltătoare: ca un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori. Tot Carmen Dan l-a avansat ulterior numindu-l prim adjunct al şefului Poliţiei Capitalei. Asta după ce echipa de anchetatori coordonată de Gavriş l-a capturat în timp record pe cel care i-a furat pistolul din dotare unei jandarmeriţei, în timpul protestelor din Piaţa Victoriei. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite