Dosarul „Angajări ilegale la Interne”. Băsescu a semnat trecerea în rezervă a patru angajaţi ai Ministerului de Interne

Dosarul „Angajări ilegale la Interne”. Băsescu a semnat trecerea în rezervă a patru angajaţi ai Ministerului de Interne

Fostul şef al Jandarmeriei Române a fost trecut în rezervă FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele privind trecerea în rezervă şi încetarea raporturilor de serviciu a unor ofiţeri din Ministerul Afacerilor Internelor (MAI), condamnaţi în dosarul angajărilor ilegale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu a semnat marţi următoarele decrete:  
 
  • Decret privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă - cu o stea Gheorghe-Nicolaie Rugină  din Ministerul Afacerilor Interne;
  • Decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent - cu trei stele Olimpiodor Antonescu din Ministerul Afacerilor Interne;
  • Decret privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor de poliţie Adrian Pătraşcu cu Ministerul Afacerilor Interne;
  • Decret privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor principal de poliţie Constantin-Cristian Baci cu Ministerul Afacerilor Interne;
  • Decret privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea domnului colonel Stelian-Ioan Mureşan din Ministerul Apărării Naţionale şi trecerea acestuia în rezervă cu noul grad;
  • Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie domnului comisar-şef de poliţie Doru Bădescu din Ministerul Afacerilor Interne.
 
Pe 13 mai, Curtea Supremă i-a condamnat la închisoare cu suspendare pe cei şapte ofiţeri din cadrul Ministerului de Interne, implicaţi în dosarul „Angajări ilegale la Interne”, printre care se află şi fostul şef al Jandarmeriei Române Olimpiodor Antonescu şi fostul secretar general al MAI Cristian Baci.
 
Instanţa Supremă l-a condamnat atunci ca Olimpiodor Antonescu la trei ani de închisoare cu suspendare, iar fostul său adjunct Nicolae Rugină a primit un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.
 
Constantin Baci, fost secretar general al MAI, a primit doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar Adrian Pătraşcu, fostul director general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI, a primit trei ani de închisoare cu suspendare.
 
Instanţa a mai anunţat că MAI nu cere despăgubiri civile şi, totodată, a dispus desfiinţarea mai multor ordine interne ale instituţiei, precum şi a unui raport al acesteia. 
 
Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:
 
 
Instanţa Supremă a decis, luni, ca toţi inculpaţii din dosarul "Angajări ilegale în Ministerul Afacerilor Interne" (MAI) să fie condamnaţi la închisoare cu suspendare. Fostul şef al Jandarmilor Olimpiodor Antonescu a primit trei ani de închisoare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările