Decesele de pe litoral favorizate de caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dintre cele şapte decese de la Spitalul Judeţean Constanţa au fost favorizate de caniculă, a anunţat Raed Arafat, secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii.


"Doi tineri, unul care lucra la autostradă, iar celălalt într-o bucătărie au suferit infarct miocardic acut şi insuficienţă respiratorie acută probabil favorizate de expunerea la temperaturi ridicate şi alte două persoane care au decedat în acelaşi interval au probabil factor favorizant canicula", a spus Raed Arafat.


Acesta a arătat că, marţi seară, o altă persoană având hipertermie şi intoxicaţie cu vapori de vopsea din Tulcea a fost adusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, starea sa fiind în curs de ameliorare.  "Avea temperatura 42 de grade, iar acum aceasta a scăzut la 39-38 de grade. Este în curs de stabilizare", a precizat Raed Arafat.


Susecretarul de stat a adăugat că în ultimele 24 de ore serviciile de ambulanţă şi SMURD au înregistrat 6.395 de apeluri între 8% şi 10% peste media solicitărilor pe zi, cu 44 de persoane căzute în stradă.


Întrucât canicula se va prelungi şi în zilele următoare şi probabil şi în mai multe zile din luna august, Ministerul Sănătăţii reia recomandările privind evitarea expunerii prelungite la soare în intervalul 11.00-17.00.
"Recomandăm să fie evitată expunerea îndelungată la soare mai ales la orele amiezii şi să se consume legume şi fructe şi de asemenea multă apă", a declarat Cseke Attila.


În perioada 6- 9 august un număr de 13 persoane s-au prezentat la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu sindrom hipertermic, cu temperaturi de peste 40 de grade.

   Fierbe Marea Neagră! Apa a ajuns la temperaturi record de 30 de grade Celsius

Alertă: Nouă atenționare de Cod Galben de caniculă la Brăila

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite