Curtea Constituţională analizează azi sesizările lui Ciolacu şi Meleşcanu pe tema Legii bugetului şi a asigurărilor sociale

Curtea Constituţională analizează azi sesizările lui Ciolacu şi Meleşcanu pe tema Legii bugetului şi a asigurărilor sociale

Sesizările lui Marcel Ciolacu şi Teodor Meleşcanu se vor judeca astăzi

Curtea Constituţională a stabilit, pentru 12 februarie, termen de judecată pentru sesizările depuse de Marcel Ciolacu şi Teodor Meleşcanu, la data sesizării preşedinte al Senatului, cu privire la Legea bugetului de stat pentru 2020 şi la Legea asigurărilor sociale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şedinţa CCR va începe la ora 10.00.

Pe ordinea de zi se află dosarele nr.3430E/2019, nr.3431E/2019, nr.3432E/2019 şi nr.3433E/2019, respectiv sesizărle depuse de preşedintele de atunci al Senatului, Teodor Meleşcanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Astfel, CCR va judeca cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvernul României şi Parlamentul României cu privire la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 şi cererile de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre Guvernul României şi Parlamentul României cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2020.

Teodor Meleşcanu şi Marcel Ciolacu au sesizat, în decembrie 2019, Curtea Constituţională cu privire la adoptarea bugetului de stat şi a Legii privind asigurările sociale prin asumarea răspunderii.

În 23 decembre 2019, Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament asupra bugetului de stat pe 2020, aceasta fiind o premieră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: