Cine este Daniel Chirilă, propunerea guvernului Dăncilă pentru fotoliul de ministru de Interne. De la Doi şi-un sfert a ajuns la Cotroceni

Cine este Daniel Chirilă, propunerea guvernului Dăncilă pentru fotoliul de ministru de Interne. De la Doi şi-un sfert a ajuns la Cotroceni

Dumitru Daniel Chirilă, propunerea Vioricăi Dăncilă pentru postul de ministru de Interne, este în acest moment secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi vine din Drobeta - Turnu Severin de unde se trage şi actualul ministru interimar de la Interne Mihai Fifor. Chirilă este poliţist de carieră, dar deşi are doar 41 de ani este pensionar (din 2017). De-a lungul carierei a trecut şi pe la Doi şi-un sfert, dar şi pe la Cotroceni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, în perioada 1996 -1997 – Chirilă a urmat cursurile Scolii de Agenti de politie „Vasile Lascar”, Campina după care a fost angajat ca agent operativ la Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Mehedinţi.

 
În 2006 s-a mutat la Directia Generală de Informatii si Protectie Internă unde a stat până în 2012. A urmat o perioadă în care a lucrat ca şef birou la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate după care - în perioada 2015-2017 - a ajuns la Administraţia Prezidenţială, la Departamentul Securitatii Nationale unde a ocupat funcţia de consilier 1A. 
 
În anul 2017 s-a pensionat după doar 20 de ani de muncă. După pensionare a lucrat în mai multe companii private. Asta până la începutul lui august când a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
 
Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: