Cine sunt cei 1.000 de soldaţi americani care vor fi repoziţionaţi în România în zilele ce urmează VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Un număr de 1.000 de militari americani urmează să ajungă în România în această lună, după ce Statele Unite au anunţat, miercuri, că vor întări prezenţa militară la solicitarea ţării noastre.

Soldaţii care veni în România fac parte din regimentul 2 Cavalerie, staţionat acum în Germania. Militarii au mai fost în ţara noastră în trecut, cu ocazia unor exerciţii militare comune.

„1.000 de soldaţi ce momentan sunt staţionaţi în Germania vor fi repoziţionaţi în România în zilele ce urmează. Este o unitate Stryker, de cavalerie mecanizată care e menită să fie dislocată rapid şi să se mişte iute odată ce e pornită. Va suplimenta cei circa 900 de militari americani ce sunt în prezent în România”, a spus miercuri seară John Kirby, ofiţerul de presă al Pentagonului. Kirby a menţionat că dislocarea trupelor este făcută la solicitarea României.

Armata SUA are staţionat la Rose Barracks în Vilseck, Germania Regimentul 2 de Cavalerie cu circa 5.000 de militari şi funcţionează în principal în jurul vehiculelor blindate Stryker.

Sub deviza „Toujours Pret” (trans. Întodeauna Pregătiţi), militarii parte a 2nd Cav au misiunea de a se deplasa rapid oriunde e nevoie bazându-se în principal pe vehiculele blindate Stryker - transportoare de trupe pe roţi ce au o versatilitate mare atât în termeni de armament, cât şi în termeni de mobilitate.

Militarii americani, parte a 2nd Cavalry, care acum vor ajunge în România au mai fost în ţara noastră şi în 2017, la exerciţiul Saber Guardian, unul dintre cele mai mari exerciţii NATO din acel an şi care s-a desfăşurat şi în România.

Acest regiment a mai fost în România şi în 2015, atunci când într-un „Marş al Cavaleriei” peste 400 de soldaţi şi 80 de mijloace de luptă - majoritatea transportoare Stryker - acompaniate din aer de două elicoptere Apache, au străbătut distanţa de la Baza Mihail Kogalniceanu până la poligonul de la Cincu unde au participat la o serie de exerciţii militare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite