Ce s-ar întâmpla dacă o rachetă ar ajunge accidental pe teritoriul României. Dîncu: „Un război nu se porneşte din greşeală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marienko Andrii / UNIAN
Marienko Andrii / UNIAN

Tot mai mulţi români se întreabă cu teamă ce se întâmplă dacă o rachetă lansată de ruşi este prost ghidată şi nimereşte accidental în România. Vasile Dîncu, ministrul Apărării, spune însă că un război nu se porneşte dintr-o greşeală. De asemenea, există proceduri NATO prin care se verifică temeiul, cauzele şi condiţiile acestui „accident”.

„În asemenea situaţii există mai multe modalităţi de decizie şi mai multe instanţe de decizie. Un război nu se porneşte dintr-o greşeală. Evident, sunt proceduri NATO, aşa cum şi ruşii au proceduri care, sigur, până la urmă ţin de filosofia războiului, prin care se verifică temeiul acestui accident, cauzele şi condiţiile”, a declarat, joi seara, la Digi24, ministrul apărării, Vasile Dîncu.

„După ce avionul ucrainean a intrat în spaţiul aerian al României şi a trebuit să fie escortat şi adus pe aerodromul din Bacău, am primit o scrisoare din partea ministrului Reznikov (ministrul Apărării din Ucraina - n.r.) în care şi-a cerut scuze pentru că avionul lui a ajuns aici, deci a confirmat foarte repede că este o greşeală şi să n-o interpretăm ca un act ostil la adresa României”, a explicat Dîncu.

„Deci, un accident nu poate declanşa un război mondial, cum ar fi un război între NATO şi Rusia. Sunt şi alte instanţe care hotărăsc asta, deci din acest punct de vedere, nu trebuie să ne temem. Un război nu poate porni din greşeală”, a precizat ministrul Apărării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite