Brancardierul care a deconectat de la aparate pacienta de la Victor Babeş, pus sub acuzare. Anchetatorii nu exclud o eroare, dar nici o faptă intenţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, FOTO Adevărul
Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, FOTO Adevărul

Brancardierul care a deconectat de la aparate o pacientă de la Spitalul COVID Victor Babeş din Capitală este considerat suspect şi a fost audiat noaptea trecută. Ulterior a şi fost pus sub acuzare de procurori. Prima variantă a anchetatorilor este neglijenţa, dar aceştia nu exclud şi alte variante.

UPDATE Poliţia Capitalei a anunţat vineri punerea sub acuzare pentru ucidere din culpă a unui brancardier care a deconectat de la aparate, din greşeală, o pacientă bolnavă de COVID. Femeia, în vârstă de 65 de ani, a murit. „Urmare informării transmise în data de 10 decembrie, cu privire la decesul unui pacient internat într-un spital din Bucureşti, sector 3, facem următoarele precizări :

Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

În cauză, un bărbat de 58 de ani, angajat al unităţii spitaliceşti (brancardier) are calitatea de suspect.” a anunţat Poliţia Capitalei.

                ***************************************************

Cert este că brancardierul nu a respectat procedurile, prima variantă luată în calcul fiind neglijenţa. El fusese trimis în salonul de terapie intensivă pentru a ridica trupul unei femei moarte de Covid, iar el ar fi deconectat altă femeie care era în viaţă.

Prima variantă a anchetatorilor este că a fost o confuzie şi o neglijenţă din partea brancardierului, dar nu pot exclude nici varianta intenţiei. Ei urmează să stabilească dacă era vreo relaţie între brancardier şi femeia pe care a deconectat-o de la aparate, dacă se cunoşteau sau dacă aveau vreo relaţie de duşmănie.

Deşi varianta comiterii faptei cu intenţie este puţin probabilă, este luată în calcul pentru a se elimina orice suspiciune în acest sens. Ancheta va fi preluată de procurorii de la Parchetul Capitalei, deoarece este un caz complicat şi sensibil.

S-a încălcat procedura

Între timp, inspectorii DSP Bucureşti vor merge în control la Spitalul Victor Babeş să verifice procedurile de lucru, după ce pacienta deconectată de la aparate a murit, arată digi24.ro. Ancheta penală în acest caz este în desfăşurare. Asta pentru că brancardierul nu avea în sarcinile din fişa postului intervenţia asupra aparatelor, sarcina lui fiind doar să ridice trupul neînsufleţit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite