O femeie din Bihor, atenţionată de poliţişti să-şi pună masca, i-a înjurat şi a fugit. Ce a urmat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar şi încătuşată, femeia s-a zbătut, refuzând să meargă la sediul Poliţiei. foto: captura
Chiar şi încătuşată, femeia s-a zbătut, refuzând să meargă la sediul Poliţiei. foto: captura

O femeie din Bihor, atenţionată de poliţişti să-şi pună corect masca, i-a înjurat, iar când i s-a cerut să se legitimeze a luat-o la fugă, poliţiştii fiind obligaţi să o urmărească şi, în final, să o încătuşeze ca să o ducă la sediu.

Incidentul s-a produs, joi după-amiaza, în Oradea.  Femeia traversa strada pe trecerea de pietoni în faţa unei maşini de Poliţie. Unul dintre agenţi a atenţionat-o să-şi pună corect masca pe faţă, moment în care aceasta a început să-i înjure. 

Ca atare, poliţistul a oprit maşina şi a coborât, cerându-i să se legitimeze, însă în loc de asta, femeia a luat-o la fugă, fiind în final prinsă şi încătuşată, de faţă cu trecătorii. 

O orădeancă a filmat cu telefonul întreaga scenă, în care se aude cum şi femeia încătuşată, şi oamenii, comentează negativ la adresa poliţiştilor şi a măsurii luate. 

"Ce se întâmplă în ţara asta", spune în înregistrare femeia, în continuare recalcitrantă, în timp ce martora care a filmat incidentul îi ceartă pe poliţişti: 

"Şi ce dacă n-are mască, domn'le? Ruşine, ruşine Poliţiei Române! Asta'i România lui Iohannis!", strigă femeia. 

Unul dintre poliţişti se opreşte lângă maşină, împreună cu femeia încătuşată şi o întreabă de faţă cu toată lumea motivul pentru care nu s-a legitimat, moment în care discuţiile se reaprind iar martora care filmează intervine din nou. "Dar de ce să se legitimeze, domnule, pentru că n-are mască?", filmarea fiind întreruptă. 

Interpelată pe marginea incidentului, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a declarat că poliţiştii au acţionat corect. 

"Patrula formată din doi poliţişti de la Biroul de Ordine Publică diu cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, au observat o persoană de sex feminin care nu purta corespunzător masca de protecţie. Ei au trecut la legitimarea persoanei respective, aducându-i la cunoştinţă faptul că purtarea necorepunzatoare a măştii de protecţie reprezintă contravenţie. În acel moment, persoana în cauză a devenit agresivă verbal. La solicitarea poliţiştilor de a se legitima, femeia a refuzat să se legitimeze, iar când poliţiştii i-au spus că refuzul de a se legitima reprezintă contravenţie, a luat-o la fugă", a explicat Fărcuţa.

Comportamentul femeii, spune tot ea, li s-a părut suspect poliţiştilor, care "au suspectat că ar exista un alt motiv ascuns pentru care femeia a avut această reacţie, motiv pentru care au urmărit-o, au imobilizat-o, şi pentru că a continuat să fie agresivă fizic, verbal şi recalcitrantă, au încătuşat-o. 

"Aceasta a fost condusă la sediul Poliţiei municipiului Oradea, unde a fost identificată ca fiind o femeie de 32 de ani, din Oradea. Faţă de aceasta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor Legii nr.61/1991, cu amendă în valoare de 250 de lei, pentru injurii şi conform prevederilor Legii nr.55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru portul necorespunzător al măştii de protecţie", a mai spus comisarul şef Alina Fărcuţa. 

VIDEO

Vă recomandăm şi: 

Preoţii nu mai au obligaţia purtării măştii. Ce alte reguli au stabilit Patriarhia şi Guvernul pentru slujbele de Sărbători

Sute de persoane, prinse de poliţişti pe stradă fără mască

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite