Au apărut pepenii de Dăbuleni. Cum să îi alegem pe cei copţi

Au apărut pepenii de Dăbuleni. Cum să îi alegem pe cei copţi

Foto Facebook

Sunt zemoşi, dulci şi proaspeţi ca pâinea caldă. Vorbim desigur despre pepenii de Dăbuleni, care au luat deja calea pieţelor şi sunt mai buni ca niciodată. Deşi a fost întârziată cu două săptămâni, din cauza vremii reci, recolta de anul acesta este mai bogată, iar pepenii - mai savuroşi, dau asigurări producătorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe câmpurile din Dăbuleni nu se stă nici o clipă. S-au copt primii pepeni, iar oamenii sunt gata să pornească la drum spre pieţele din marile oraşe. Acest producător are deja două destinaţii pentru a-şi vinde marfa.
 
Trufandalele nu au concurenţă, spun agricultorii, iar cei care vor cumpăra în aceste zile fructele din patria lubeniţelor, se vor bucura nu doar de dulceaţa acestora ci şi de prospeţimea lor.
 

Cum alegem pepenii copţi

Agricultorii spun că pepenii ajung chiar şi la 17 kilograme. Tot ei ne învaţă şi cum să recunoaştem lubeniţele olteneşti şi producătorii adevăraţi, arată observatornews.ro.  "Sunt mai dulci, se simte gustul de prospeţime, în al doilea rând, se cunoscu după coajă", declară producătorul Cătălin Vârcan, 
 
Tot producătorii sunt cei care ne învaţă cum să alegem pepenele copt de cel cules prea devreme. "Pe partea din spate trebuie să fie galbene, atunci sunt ajunse la maturitate. Coada, când e proaspătă, să fie verde. Şi după aceea sunetul. Trebuie să fie jos, nu o ţinem în mână că diferă sunetul, da? Să fie un sunet ca şi cum am da într-o scândură", precizează Cătălin Vârcan.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările