Alţi trei pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă, transferaţi în Polonia cu un avion militar. Bolnavii erau internaţi în UPU din Cluj-Napoca şi Iaşi

Alţi trei pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă, transferaţi în Polonia cu un avion militar. Bolnavii erau internaţi în UPU din Cluj-Napoca şi Iaşi

FOTO: Arhivă / Aeronavă C-27J Spartan

Trei pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă, sunt transportaţi, marţi seară, cu o aeronavă militară, de la Cluj-Napoca la Lodz, în Polonia. Este vorba despre doi pacienţi care erau internaţi în UPU din Cluj-Napoca şi unul din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 "Alţi 3 pacienţi cu COVID-19 sunt transferaţi în această seară în Polonia, la Łódź. Este vorba despre 2 pacienţi care au fost internaţi în unităţi de primiri urgenţe din Cluj şi un alt pacient din Iaşi care a fost transportat cu elicopterul până la Cluj-Napoca. Toţi pacienţii se află în stare stabilă, transportabili, intubaţi şi necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă", a detaliat Ministerul Sănătăţii.
 
Pacienţii au fost transportaţi cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, precizează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă.
 
Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj.
 
Până în prezent au fost transferate în unităţi medicale din afara ţării 47 persoane care au nevoie de asistenţă medicală în secţii ATI, arată Ministerul Sănătăţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările