Adrian Zuckerman: Cu rachetele HIMARS şi avioane F-16, România îşi consolidează rolul de garant al securităţii în regiunea Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avioanele F-16 sunt în dotarea Escadrilei 53    FOTO Forţele Aeriene Române
Avioanele F-16 sunt în dotarea Escadrilei 53    FOTO Forţele Aeriene Române

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, afirmă că programele de înzestrare demarate de ţara noastră consolidează rolul de garant al securităţii în regiunea Mării Negre.

Precizările au fost făcute în cadrul ceremoniei pentru decernarea Legiunii de Merit (în grad de ofiţer) prim-ministrului interimar Nicolae Ciucă, pentru recunoaşterea meritelor din timpul desfăşurării activităţii de şef al Statului Major al Apărării, din perioada ianuarie 2015 - decembrie 2019, arată agerpres.ro..

El a amintit că, în câteva luni, România va deveni primul aliat NATO care va primi un sistem HIMARS, lucru care reaminteşte de "relaţia specială cultivată de ministrul Ciucă între armata SUA şi cea a României".

"Încorporând sistemul HIMARS în strategia sa de apărare, România îşi consolidează rolul de garant al securităţii în regiunea Mării Negre. HIMARS reprezintă o piesă în programul de modernizare a apărării, care include F-16, elicoptere Black Hawk (...). România este primul partener din regiunea Mării Negre care găzduieşte un sistem anti-rachetă Patriot. Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante scuturi ale Europei în faţa ameninţărilor", a precizat Adrian Zuckerman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite