Şofer inconştient, cu trei copii în portbagaj. Poliţia Română: Un exemplu de „aşa nu”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit Codului Rutier, minorii cu vârsta de până la 12 ani sau înălţimea sub 135 de centimetri trebuie transportaţi obligatoriu în scaune speciale, Foto: Poliţia Română
Potrivit Codului Rutier, minorii cu vârsta de până la 12 ani sau înălţimea sub 135 de centimetri trebuie transportaţi obligatoriu în scaune speciale, Foto: Poliţia Română

Un şofer inconştient a fost surprins de oamenii legii cu trei copii, ce nu par să aibă mai mult de 10 ani, în portbagajul maşinii. „Un exemplu de aşa nu”, a scris Poliţia Română într-o postare pe o reţea de socializare, care a stârnit furia mai multor internauţi.

„Oameni buni, Luaţi această imagine ca exemplu de: AŞA NU❗❗ Un copil nu este un bagaj pe care să îl aşezi în maşină, după ce ai terminat cumpărăturile! Locul unui copil este într-un scaun special, care trebuie să fie montat pe bancheta din spate”, atrage atenţia Poliţia Română într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Imaginea a stârnit şi reacţiile oamenilor, majoritatea comentând că şoferul ar trebui pedepsit deoarece a pus viaţa micuţilor în pericol.

„Un scaun special, corect ataşat, copilul purtând centurile de siguranţă, devine cel mai sigur loc din maşină. Orice pas nerespectat poate schimba acesta într-un loc fatal pt un copil, chiar şi într-un inpact la viteze mici”, a scris o persoană.

„În cazul de faţă, suspendarea permisului de conducere şi amendă cât preţul a trei scaune omologate pt fiecare vârstă”, a adăugat altcineva.

„„Îşi cară copiii în portbagaj, dar zice că ambulanţa neagră vrea să-i fure sau că vaccinurile au microcip”, a comentat un alt internaut.

Au fost totuşi şi persoane care şi-au adus aminte de copilărie datorită acestei poze, spunând că atunci când erau mici şi ei au mers aşa, deşi nu recomandă acest lucru.

„Cu traficul de pe vremuri...era funny poza...acum nu prea. Şi eu am mers în portbagaj prin anii 93-94 şi eram fericit”, a scris un internaut.

De altfel, potrivit Codului Rutier, minorii cu vârsta de până la 12 ani sau înălţimea sub 135 de centimetri trebuie transportaţi obligatoriu în scaune speciale. 

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, în 2019, 8.125 de persoane au fost rănite grav în evenimente rutiere, iar în primele şase luni din 2021 – 1.667. 

„România se află în topul clasamentelor europene la numărul de persoane decedate în accidente. Dar, raporându-ne la anul 2019, că anul 2020 a fost un an atipic, am avut 8.125 de răniţi grav. Dacă ne raportăm la semestrul 1 din 2021 - 1.667, deci pe şase luni numărul accidentelor grave a persoanelor decedate şi răniţilor grav a scăzut în raport cu 2019, raportându-ne la cele şase luni din 2021”, a declarat Lucian Bode. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite