Se închide singurul centru non-stop pentru victimele violenţei domestice. Mesajul Asociaţiei ANAIS

Se închide singurul centru non-stop pentru victimele violenţei domestice. Mesajul Asociaţiei ANAIS

FOTO: Arhivă

Centrul de găzduire în regim de urgenţă destinat victimelor violenţei domestice, Casa INVICTA, se va închide începând cu 1 Mai 2019. Primăria Capitalei a decis să nu mai dea fonduri centrului pe motiv că are buget de ”subzistenţă” şi abia îşi permite să-şi plătească salariaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Casa INVICTA a fost înfiinţată în august 2017 în cadrul unui parteneriat public privat tripartit, iar prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) s-a asigurat finanţarea, se arată într-o postare a Asociaţiei ANAIS pe pagina de Facebook. 
 
De la înfiinţare şi până în prezent Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a acordat o finanţare pentru funcţionarea acestuia pentru o perioadă de 12 luni. 
 
Deşi Asociaţia ANAIS a cerut continuarea proiectului, argumentând necesitatea centrului INVICTA, Primăria Capitalei a refuzat, pe motiv că nu sunt fonduri. „În ceea ce priveşte solicitarea Anais de a continua proiectul pe care l-a avut pâna acum cu DGASMB, eu nu am nimic împotrivă, doar că aşa cum am comunicat noi, nu avem buget în acest moment. Suntem la un buget de subzistenţă, pur şi simplu. Suntem in pericol, de multe ori, şi cu plata salariilor către instituţiile din subordinea Consiliului şi a Primăriei, prin urmare orice proiecte de colaborare stagnează în această perioadă”, a spus primarul general, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB, la începutul lunii martie.
  
Din cauza sistării serviciilor Casei INVICTA, multe victime ale violenţei domestice rămân la mila agresorilor şi a autorităţilor, în condiţiile în care în Capitală nu mai există alt centru care să fie deschis non-stop pentru cei şi cele care au nevoie de sprijin şi găzduire. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: