Schimbări importante la metrou. Noi cartele de călătorie puse în vânzare in cel mult două săptămâni

Schimbări importante la metrou. Noi cartele de călătorie puse în vânzare in cel mult două săptămâni

Noul sistem de acces la metrou nu permite utilizarea cartelelor magnetice vechi conform indicaţiilor tipărite. După instalare, bucureştenii au fost „învăţaţi“ să bage cartelele invers sensului indicat pe ele pentru a putea trece de porţi. Foto Florin Şuler

Metrorex va pune în vânzare, în cel mult două săptămâni, noi cartele de călătorie cu metroul. Noile titluri de călătorie sunt deja tipărite şi vor fi de mai multe tipuri, în plus pe lângă cele deja cunoscute: o singură călătorie, de grup şi abonamentul anual.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul privind noile cartele a fost făcut de Marin Aldea, directorul Metrorex, care a participat miercuri la Zilele Feroviare 2017 – Summit-ul de Investiţii Feroviare Railway PRO – ediţia a XII-a, organizat de Club Feroviar şi Railway PRO, cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare din România.
 
„Am făcut o serie de probe, să vedem dacă aceste cartele funcţionează, şi rezultatele sunt pozitive. Aşa încât la sfârşitul lunii iulie am promovat pe circuitul de aprobare un proiect de ordin de ministru pentru introducerea noilor titluri noi de călătorie, mă refer la legitimaţia de o călătorie, legitimaţia de grup pentru 3-4-5 călători şi abonamentul anual. Cred că vor fi introduse în cel mult două săptămâni. Proiectul de ordin ştiu că a fost semnat, a fost promovat pe circuit pentru a fi publicat în Monitorul Oficial şi în termen de cinci zile de la publicare cartelele intră în vânzare. Noi am distribuit deja cartelele, sunt la caserii, suntem pregătiţi", a spus Marin Aldea, potrivit b365.ro
 
„Care sunt avantajele? Spre exemplu, cartela de grup pentru trei persoane va costa 5 lei, ca şi cartela de două călătorii; pentru patru călători tariful este de 6,5 lei şi pentru cinci călători este de 8 lei. Ne-am gândit aici la familii, la turişti care vizitează Bucureştiul... Cel mai avantajos pentru călătorii fideli este abonamentul anual. Dacă facem un calcul, călătorii noştri fideli vor beneficia de o lună şi jumătate gratuitate la transportul cu metroul dacă achiziţionează acest titlu de călătorie, care este la preţul de 720 de lei", a precizat directorul Metrorex.
 
Directorul general al Metrorex a precizat că nu are în vedere o majorare a tarifelor de călătorie cu metroul în viitorul apropiat.
 
citeste totul despre: