Articol publicitar

Răspunderea penală a directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov şi a directorului Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov pentru acţiuni contra sănătăţii locuitorilor din jurul periculoasei gropi de gunoi Glina

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
groapa de gunoi glina

Atingerea unor relaţii privind convieţuirea socială făcută de directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov prin menţinerea activităţii şi prin promovarea reautorizării gropii de gunoi Glina aflată la o distanţă de 70 de metri de casele locuite, agravată prin ascunderea documentelor reautorizării faţă de opinia publică afectată şi acceptarea în deplină cunoştinţă de cauză a unor studii şi analize false din partea poluatorului,

are ca efecte multiple îmbolnăviri în rândul populaţiei aflate în vecinătate, prin expunerea la boli infecţioase, epidemiologice, la răspândirea de germeni multirezistenţi şi afectarea gravă a sănătăţii oamenilor. 

groapa de gunoi glina


 

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov are şi el o răspundere penală aproape la fel de mare ca cea a directorului executiv Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov, acesta comunicând în decursul timpului dar şi în cadrul procesului de reautorizare a periculoasei gropi de gunoi Glina, studii, concluzii şi notificări voit confuze şi eronate care au indus comisiei de analiză tehnică ideea că, deşi la groapa de gunoi Glina nu se respectă distanţa de protecţie sanitară şi se încalcă legea privind amplasarea depozitelor de deşeuri la o distanţă de 1000 m faţă de locuinţe, locuitorii aflaţi la o distanţă de 70 de metri de muntele nociv de gunoi nu sunt afectaţi, iar medicii de familie nu au raportat îmbolnăviri care au legătură cu periculoasa groapă de gunoi.

Locuitorii neputincioşi, oamenii îmbolnăviţi şi umiliţi de atâta gunoi în aceşti ani dar şi medicii oneşti şi responsabili au transmis către asociaţia A.E.D.E. certificatele medicale care atestă atât bolile, provenienţa şi generarea acestora de mediul poluat şi pulberile de gunoi nociv în suspensie aflate în jurul gropii de gunoi Glina, contrazicând adresele mincinoase ale directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, Dr. Dănuţ Crăciun dar şi acţiunile ilegale ale directorului executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov, Alin Romeo Ciprian Stanciu.

Până acum aceşti oameni îmbonăviţi şi înjosiţi în propria dreptate au putut fi minţiţi, manipulaţi şi expoataţi, plătind cu sănătatea lor, dar acum a sosit momentul ca cei care le-au vândut sănătatea şi s-au jucat cu viaţa lor şi a familiilor lor să plătească  preţul abuzurilor şi nelegiuirilor.

Aceste comunicări confuze venite de la directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, Alin Romeo Ciprian Stanciu, au avut rolul de a înşela şi de a induce în eroare reprezentanţii altor autorităţi publice, prezente periodic la Agenţia pentru Protecţia Mediului Ilfov, în comisiile de analiză tehnică privind reautorizarea periculoasei gropi de gunoi Glina şi aici facem referire la Consiliul Judeţean Ilfov reprezentată de Preşedinte Marian Petrache, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov aflat în subordinea Ministerului de Interne reprezentat de Colonel Şchiopu Orlando-Cătălin, Prefectura Ilfov, reprezentată de Prefect Marius – Cristian Ghincea, Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov, reprezentată de Director Alexandru Popescu,  Garda Naţională de Mediu – Comisariatul General Ilfov, reprezentată de Comisar Şef Grigore Emil-Florin, Institutul Teritorial de Muncă Ilfov, reprezentat de Inspector Şef George Gavrilă şi chiar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov.

groapa de gunoi glina

Mai mult, obligaţia directorului executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov, Alin Romeo Ciprian Stanciu, era aceea de a lua toate hotărârile, inclusiv cea mai dificilă privind reautorizarea gropii de gunoi Glina, în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor menţionate anterior, reuniţi în comisia de analiză tehnică, obligaţie pe care nu a respectat-o pe data de 12.02.2019 cînd a emis draftul de reautorizare a focarului de poluare.

Această hotărâre din 12 februarie a luat-o împreună cu cele două subordonate, Ing. Simona Creţu – Şef Serviciu Avize, Acorduri, Autorizaţii şi Alina Posteiu – Ecolog, fără convocarea comisiei de analiză tehnică, dorind să fabrice rapid o probă pentru dosarul de la Tribunalul Ilfov care avea termen la data de 14.02.2019 şi în care Ecorec, administratorul gropii de gunoi Glina, se judecă pentru suspendarea activităţii. Ori, convocarea comisiei de analiză tehnică pentru aprobarea draftului autorizaţiei de mediu pentru groapa de gunoi putea ridica probleme pentru directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia mediului Ilfov iar rezultatul cel mai probabil putea fi un vot negativ.

In acest fel directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov, Alin Romeo Ciprian Stanciu, a decis, sub presiunea obligaţiilor faţă de cei de la groapa de gunoi, să facă rapid o infracţiune şi un abuz în serviciu, împreună cu subordonatele Simona Creţu – Şef Serviciu Avize, Acorduri, Autorizaţii şi Alina Posteiu – Ecolog, luând pe loc decizia privind eliberarea draftului de autorizaţie de mediu fără convocarea comisiei şi fără respectarea termenelor prevăzute de lege.

logo aede

Specialiştii noştri în domeniul juridic informează populaţia afectată în prezent de groapa de gunoi Glina care suferă de diverse maladii să apeleze la A.E.D.E. care promovează, în afara acţiunilor penale pentru tragerea la răspundere a funţionarilor publici vinovaţi şi acţiuni pentru recuperarea daunelor şi a prejudiciilor care se cuvin populaţiei afectate, de la toţi cei care au fost implicaţi în falsuri şi abuzuri privind procedura de reautorizare a focarului de poluare, atât funcţionari persoane fizice cât şi instituţii şi persoane juridice.

Vă rugăm să transmiteţi toate documentele medicale şi orice alt document care atestă afectarea stării dumneavoastre de sănătate prin poluarea de la groapa de gunoi la dresa de mail asociatiaede@gmail.com, urmând să vă contactăm personal.

De asemenea, rugăm medicii de familie, doctorii şi cadrele sanitare oneste şi responsabile faţă de profesie, să ne comunice orice document care atestă afectarea sănătăţii comunităţilor locale din comuna Glina, Popeşti-Leordeni, comuna Berceni şi din cartiere bucureştene din jurul gropii de gunoi în vederea recuperării daunelor binemeritate de către cei care au suportat mizeriile inimaginabile ale convieţuirii lângă un munte de gunoi.

Specialiştii nostri în domeniul juridic informează funcţionarii publici oneşti care cunosc date şi informaţii privind ilegalităţile comise, au primit ordine nelegale de la şefii ierarici superiori şi/sau se consideră implicaţi fără voie în demersurile ilegale privind reautorizarea gropii d egunoi Glina, că pot comunica cu cinste, onoare, curaj şi responsabilitate aceste informaţii utile şi importante la adresa de mail a asociaţiei A.E.D.E., asociatiaede@gmail.com, totul cu siguranţa şi sub protecţia anonimatului.

Funcţionarii publici oneşti care aleg să demaşte problemele din instituţiile publice o pot face invocând o lege care le permite sesizarea unei palete largi de abuzuri şi infracţiuni. Este vorba despre legea nr. 571/2004 modificată iar persoanele care sesizează abuzurile sunt protejate de lege şi numite avertizori de integritate. Mai bine avertizori de integritate decât complici la abuzurile şi infracţiunile făcute de oameni meschini care pun în pericol fără cea mai mică remuşcare sănătatea unor oameni nevinovaţi şi lipsiţi de apărare.

Asociaţia A.E.D.E este o asociaţie apolitica, ce are ca scop implicarea în promovarea şi apărarea intereselor cetăţenilor în vederea creşterii calităţii vieţii conform standardelor europene şi al asigurării unui mediu de viaţă sănătos, promovarea proiectelor de interes local şi regional, educaţie, sănătate, protecţia mediului, spaţii verzi şi asigurarea treansparenţei instituţiilor în faţa cetăţeanului.

Asociaţia noastră activează la nivel naţional şi are reprezentanţi în comunele Popeşti Leordeni, Glina şi Berceni, unde este amplasată groapa de gunoi Glina. Reprezentanţii asociaţiei din comunele menţionate se asigură că în comunitatea lor sunt respectate drepturile şi interesele cetăţenilor.

25 Februarie 2019  

Asociaţia Europenă pentru Dezvoltare Ecodurabilă A.E.D.E.

Vicepreşedinte

Adrian MARDALE

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite