Protecţia Consumatorilor a aplicat amenzi în valoare de 274.000 de lei în urma controalelor la Dragonul Roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Dragonul Roşu
Foto: Facebook Dragonul Roşu

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat amenzi de 274.000 de lei şi 7 avertismente operatorilor economici din complexul en-gros Dragonul Roşu, au transmis reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

„În perioada 17-22.11.2021, s-a desfăşurat o amplă acţiune de control conjugată a Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov, CRPC Sud Muntenia Ploieşti, CRPC Centru Braşov, pentru a verifica modul în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, în complexul en-gros Dragonul Roşu. 

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, la aceasta luând parte şi reprezentanţi ai Secţiei de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov.”, informează ANPC. 

Potrivit sursei citate, din cei 53 de operatori economici controlaţi, care activau în diverse domenii comerciale (confecţii textile, jucării, cosmetice, produse electrice), până în prezent, s-au finalizat verificările la 28 dintre aceştia. 

De asemenea, comisarii ANPC au aplicat, până în acest moment, 45 amenzi contravenţionale, în valoare de 274.000 lei şi 7 avertismente.  

Conform datelor transmise de ANPC, ca urmare a acestei acţiuni, au fost menţinute măsurile speciale, respectiv:

- interzicerea introducerii pe piaţă a produselor neconforme (suspiciune de a fi contrafăcute), prin sigilarea standurilor, în cazul a 24 operatori economici, 13 dintre aceştia aflându-se deja în cercetări, pe aceeaşi temă, de către poliţiştii de la SICE. 

Dintre cele mai importante abateri constatate, reprezentanţii Autorităţii menţionează:

- deficienţe de informare a consumatorilor, 

- lipsa afişării certificatului de înregistrare al companiei, 

- lipsa instrucţiunilor de utilizare şi întreţinere, precum şi a informatiilor de siguranţă în limba română, de pe etichete,

- lipsa declaraţiei de conformitate a produselor, 

- lipsa oferirii certificatelor de garanţie pentru produse, 

- lipsa afişării preţurilor

- lipsa documentelor de provenienţă a mărfii comercializate

- comercializarea unor jucării notificate pe Sistemull de alertă al UE - RAPEX, 

- comercializarea unor produse potenţial periculoase sau contrafăcute.

„ANPC supraveghează cu atenţie, în permanenţă,  piaţa pentru a se asigura că operatorii economici respectă legea, în ceea ce priveşte relaţia lor comercială ciu consumatorii. Suntem vigilenţi şi nu tolerăm nici o abatere. Consumatorul trebuie respectat, iar noi ne aflăm în slujba lui. ", a transmis Mihai Culeafă, Preşedinte ANPC. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite