Primăria lui Oprescu vinde obligaţiuni în lei de până la 2,2 miliarde de lei

Primăria lui Oprescu vinde obligaţiuni în lei de până la 2,2 miliarde de lei

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei FOTO Marian Iliescu

Primăria Capitalei vrea să atragă până la 2,2 miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni în lei cu scadenţe de 3, 5, 7 şi 10 ani, potrivit unor surse din piaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emisiunea, de câte 550 de milioane de lei pentru fiecare maturitate, va avea scadenţe pe 4 mai 2018, 4 mai 2020, 4 mai 2022 şi 4 mai 2025, scrie Mediafax. Primăria Municipiului Bucureşti anunţar în luna noiembrie a anului 2014 că vrea să emită obligaţiuni denominate în lei, care vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, pentru a rambursa obligaţiunile scadente la 22 iunie 2015.

În anul 2005, Primăria Capitalei s-a împrumutat cu 500 milioane euro de pe pieţele externe pentru a construi pasajul suprateran Basarab, bani folosiţi şi pentru achiziţia de tramvaie noi, dar şi pentru reabilitarea infrastructurii urbane. La momentul emisiunii, Primăria Municipiului Bucureşti a obţinut cel mai bun randament al unei autorităţi locale din România şi chiar sub randamentul de la acea vreme pentru titlurile suverane.

Directorul Trezoreriei Statului, Ştefan Nanu, spunea în luna aprilie că Ministerul Finanţelor Publice vrea să atragă mai puţini bani de pe piaţa locală prin vânzarea de obligaţiuni în aprilie, pentru a permite Primăriei Capitalei să vândă obligaţiuni municipale în valoare de până la 500 de milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările